Σε υψηλά επίπεδα, καταγράφοντας ωστόσο μία μικρή υποχώρηση τις τελευταίες μέρες σε κάποιες περιοχές, παραμένει η τιμή της βενζίνης, με παράγοντες της αγοράς να εκτιμούν ότι οι ίδιες τιμές θα παραμείνουν και την επόμενη εβδομάδα.h

Oι οδηγοί που σύμφωνα με τα στοιχεία των πρατηριούχων έχουν περιορίσει την κατανάλωση, αδυνατώντας να ανταποκριθούν στις διαρκείς αυξήσεις των τελευταίων μηνών αναμένουν το άνοιγμα της πλατφόρμας για τη νέα επιδότηση του Fuel Pass 2, περί τα τέλη Ιουλίου.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία από Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση πανελλαδική τιμή της απλής αμόλυβδης διαμορφώνεται στα 2,399 ευρώ το λίτρο έναντι 2,403 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα. Στην Αττική η τιμή διαμορφώνεται κατά μέσο όρο στα 2,363 ευρώ το λίτρο.

Οι νησιωτικές περιοχές εξακολουθούν να κρατούν τα «σκήπτρα» της ακρίβειας με αρκετές διαφοροποιήσεις ωστόσο ακόμη και μεταξύ κοντινών νησιών. Γεγονός που όπως επισημαίνουν στελέχη της αγοράς καυσίμων οφείλεται στο καθεστώς ΦΠΑ που υπόκειται κάθε νησί, σε άλλα στο 24% και άλλα στο 17%.

Οι πιο υψηλές τιμές βενζίνης καταγράφονται στις Κυκλάδες με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 2,649 ευρώ το λίτρο ενώ ακριβώς μία εβδομάδα πριν ήταν στα 2,653 ευρώ το λίτρο.

Πάνω από 2,5 ευρώ το λίτρο είναι η μέση τιμή και στον νομό Δωδεκανήσων που φτάνει τα 2,534.

Στα Επτάνησα, στον νομό Κεφαλληνίας η μέση τιμή φτάνει τα 2,487 ευρώ το λίτρο, στον νομό Λευκάδος τα 2,460 ευρώ το λίτρο, στον νομό Κερκύρας τα 2,450 ευρώ το λίτρο και στον νομό Ζακύνθου τα 2,443 ευρώ το λίτρο.

Στα 2,467 ευρώ το λίτρο διαμορφώνεται η μέση τιμή στον νομό Σάμου.

Στην Κρήτη οι οδηγοί βρίσκουν την βενζίνη κατά μέσο όρο στα 2,460 ευρώ το λίτρο στον νομό Ρεθύμνου, στα 2,457 στον νομό Λασιθίου, στα 2,449 στον νομό Ηρακλείου και στα 2,446 στον νομό Χανίων.