Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κοροναϊού αλλάζει διαρκώς και o χάρτης του Johns Hopkins University τα απεικονίζει σε πραγματικό χρόνο δείχνοντας πόσο γρήγορα γίνεται αυτό.

 

 

Ο χάρτης του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας Συστημάτων του Πανεπιστημίου John Hopkins, καταγράφει τα κρούσματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο πίνακας συλλέγει στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, το Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και την κινεζική ιστοσελίδα DXY. Τα αποτελέσματα καλύπτουν την παγκόσμια εικόνα των περιπτώσεων κοροναϊού σε πραγματικό χρόνο.


Η κάθε κουκκίδα στον χάρτη αντιπροσωπεύει περιοχές όπου οι ασθενείς έχουν διαγνωσθεί με κοροναϊό – όσο περισσότερες περιπτώσεις είναι σε μία περιοχή, τόσο μεγαλύτερη η κουκκίδα. Κάνοντας κλικ σε αυτές εμφανίζοντε αναλυτικά στοιχεία της περιοχής (κρούσματα, θάνατοι, ενεργα περιστατικά κ.α)

Χρήσιμος για το κοινό και για την επιστημονική κοινότητα

Η Λόρεν Γκάρντνερ, διευθύντρια και καθηγήτρια – πολιτικός μηχανικός του John Hopkins, δήλωσε ότι ο χάρτης δεν είναι απλώς μια πηγή για το κοινό, αλλά και οι υπάλληλοι υγείας μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν, κατεβάζοντας τα δεδομένα, κάτι που θα βοηθήσει στην έρευνα για τον κοροναϊό στο μέλλον. «Κατασκευάσαμε αυτό τον πίνακα επειδή νομίζουμε ότι είναι σημαντικό για το κοινό να κατανοήσει την κατάσταση της επιδημίας, καθώς εκτυλίσσεται με πλήρως διαφανείς πηγές δεδομένων. Για την ερευνητική κοινότητα, τα δεδομένα αυτά θα γίνουν πολύτιμα εργαλεία καθώς θα συνεχίζουμε να τα συλλέγουμε με την πάροδο του χρόνου».

Εδω η γενική σελιδα του John Hopkins για τον Covid-19