Ακόμη μία υπόθεση γυναικοκτονίας σοκάρει την χώρα, αυτή τη φορά στη Χαλκιδική, όπου μια 39χρονη δολοφονήθηκε με τέσσερις σφαίρες από τον σύζυγό της μπροστά στα μάτια του 8χρονου παιδιού της.

Σημειώνεται ότι το το παιδί βρέθηκε περίπου 5 ώρες μετά το έγκλημα δίπλα στη νεκρή μητέρα του, σοβαρά τραυματισμένο και τώρα μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

«Είναι πολύ δυσάρεστη κατάσταση στην οποία βρίσκομαι αυτή τη στιγμή και όλη η κλινική μας και όλο το νοσοκομείο γενικότερα από το τραγικό γεγονός» σημείωσε στην ΕΡΤ ο Γ. Τσικόπουλος, διευθυντής της παιδοχειρουργικής κλινικής στο Ιπποκράτειο.

Όπως είπε, για την αποκατάσταση των σοβαρών τραυμάτων του παιδιού, που δεν ήταν μόνο στο χέρι αλλά και σε άλλα σημεία του σώματος, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από την παιδοχειρουργική κλινική και τους ορθοπεδικούς του Ιπποκράτειου, αλλά και από πλαστική χειρούργο από το Παπανικολάου.

«Νομίζω ότι έγινε μια συντονισμένη προσπάθεια που θα έχει καλό αποτέλεσμα στο τέλος, αλλά έχουμε μέλλον» είπε.

Σύμφωνα με τον Γ. Τσικόπουλο, ο 8χρονος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε στενή παρακολούθηση, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ενώ έχει κινητοποιηθεί όλος ο μηχανισμός των ψυχολόγων και παιδοψυχιάτρων του νοσοκομείου για να τον στηρίξουν.

«Είναι από τα πιο δύσκολα, από τα πιο συγκλονιστικά περιστατικά. Το παιδί βρέθηκε δίπλα στη μανούλα του» υπογράμμισε.

Όπως μετέδωσε το MEGA για τη γυναικοκτονία στη Στρατονίκη, η 39χρονη ήταν αγκαλιά με τον 8χρονο γιο της στο παιδικό δωμάτιο, την ώρα που ο σύζυγός της μπήκε στο δωμάτιο και την πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα. Στη συνέχεια, ο 36χρονος έστρεψε την καραμπίνα στον εαυτό του και αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματισμένο το παιδί έμεινε μόνο του και αβοήθητο με τους δύο γονείς του νεκρούς για 5 ολόκληρες ώρες μέσα στο σπίτι, μέχρι να το βρει συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας.

Το ζευγάρι έχει και μια 12χρονη κόρη, που δεν ήταν παρούσα αλλά βρισκόταν στο σπίτι της γιαγιάς της.