Το 2023 ήταν μια εξαιρετική χρονιά κινηματογραφικά μέχρι στιγμής και πλέον αναμένεται η πρώτη μεγάλη ταινία κινουμένων σχεδίων που δεν είναι άλλη από το The Super Mario Bros. Movie από την Universal και την Illumination.

Η ταινία που βασίζεται στο ομώνυμο δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι της Nintendo θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη στις αρχές Απριλίου. Η νοσταλγική καμπάνια μάρκετινγκ ήταν τόσο εντυπωσιακή με πολύχρωμα τρέιλερ, έναν σωρό από πασχαλινά αυγά που θα έκαναν κάθε ενήλικα να δακρύσει και μια εμφανή αγάπη για το franchise. Τώρα, στο τελευταίο promo για το Super Mario Bros.ο διάσημος Ιταλός υδραυλικός τα βάζει με έναν κλασικό εχθρό.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Collider, το promo των 12 δευτερολέπτων δείχνει τον Mario του Chris Pratt να πηδάει από έναν πράσινο σωλήνα δίνης στην εμβληματική του πόζα με το εξίσου χαρακτηριστικό ηχητικό εφέ του σωλήνα δίνης στο παρασκήνιο. Ωστόσο, αυτός δεν είναι ένας συνηθισμένος σωλήνας δίνης, καθώς ένα ενοχλητικό φυτό πιράνχα βγαίνει γρήγορα από τον σωλήνα για να πολεμήσει τον Mario. Ο Mario είναι έτοιμος για μάχη όμως και πηδά πάνω στον εχθρό. Αν αυτό ήταν το παιχνίδι, απλά αγγίζοντας ένα φυτό πιράνχα θα έχανες “ζωή”, αλλά φαίνεται ότι ο Mario έχει ανέβει level για την κινηματογραφική του επιστροφή. Επίσης, παρόλο που πρόκειται για ένα τόσο σύντομο teaser, αυτό το διαφημιστικό είναι γεμάτο με αναφορές, όπως η μουσική, η οποία περιλαμβάνει το ίδιο αγχωτικό κουδούνισμα κάθε φορά που ένα level στο οποίο βρίσκεται ο Mario φτάνει στα 100 δευτερόλεπτα μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.

Tο θέμα της ταινίας Super Mario Bros

Η ταινία The Super Mario Brothers Movie λειτουργεί ως ένα γράμμα αγάπης στην πλούσια σχεδόν 40χρονη ιστορία του Mario. Είναι μια ιστορία που βλέπει τον Mario και τον Luigi (Charlie Day) να ρίχνονται για πρώτη φορά στο βασίλειο των μανιταριών, αλλά τα δύο αδέλφια χωρίζονται με τον Luigi να αιχμαλωτίζεται από τον κακό Bowser (Jack Black).

Για να σώσει τον αδελφό του, ο Mario ζητά τη βοήθεια της πριγκίπισσας Peach (Anya Taylor-Joy) και των υπόλοιπων μελών του Mushroom Kingdom. Αυτό φυσικά περιλαμβάνει τον Donkey Kong (Seth Rogen) και τον Toad (Keegan-Michael Key). Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, πρόκειται επίσης για μια περιπέτεια γεμάτη με αναφορές στο Mario. Αυτό περιλαμβάνει την εκπαίδευση του Mario σε πίστες που μοιάζουν πολύ με την προέλευσή του σε 2D platformer και μουσική από τα παιχνίδια, αλλά το σημαντικότερο πράγμα που εμφανίζεται στο πλαίσιο της προώθησης μέχρι στιγμής είναι το Mario Kart. Το επιμέρους franchise και το Rainbow Road φαίνεται να παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτή την αποστολή διάσωσης.]

Η ταινία The Super Mario Bros. Movie κυκλοφορεί στις 5 Απριλίου 2023. Όπως όλα δείχνουν, φαίνεται ότι θα έχει τεράστια εμπορική επιτυχία, με τους gamers να περιμένουν με αγωνία την πρεμιέρα της ταινίας.