Τον Άρη Πορτοσάλτε «φωτογράφισε» σε ανάρτησή της στο Twitter η Κατερίνα Καινούργιου, αναφέροντας ότι ο δημοσιογράφος την πήρε τηλέφωνο για να την επιπλήξει ενώ μίλησε και με αγένεια για τον Αντρέα Μικρούτσικο που πρόσφατα είχε σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του.

Αίσθηση προκαλεί μια ανάρτηση της Κατερίνας Καινούριου στα social media, σύμφωνα με την οποία δέχτηκε επίπληξη δια τηλεφώνου από γνωστό δημοσιογράφο, για την κριτική που του ασκήθηκε μέσα από την εκπομπή της. Γίνεται σαφές πως η Κατερίνα Καινούριου αναφέρεται στην κριτική που άσκησε ο Ανδρέα Μικρούτσικου κατά του δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ, Άρη Πορτοσάλτε.

Όπως αναφέρει η παρουσιάστρια σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, «Δέχθηκα τηλεφωνικα…επίπληξη από τον δημοσιογράφο που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων για τη στάση του στην τραγωδια των Τεμπών, για την κριτικη που του ασκήθηκε απο την εκπομπή. Με έντονο ύφος μου..συνέστησε “να μην ασχολούμαι εγώ με αυτα”»… ενώ προσθέτει στη συνέχεια «ενώ μίλησε με αγένεια για τον Ανδρέα Μικρουτσικο λέγοντας ότι “η ζωή δεν του τα έφερε όπως ηθελε”… Άραγε αυτός ο κύριος επέπληξε τηλεφωνικά μόνο εμένα ή επικοινώνησε κ με άλλους συναδέλφους;…».

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος το πρωί στην εκπομπή «Super Κατερίνα» καταφέρθηκε κατά του Άρη Πορτοσάλτε με αφορμή όσα είπε για την τραγωδία των Τεμπών, χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς. Ο Πορτοσάλτε είχε ισχυριστεί ότι «τα δυστυχήματα είναι… θυσίες για να βελτιωθούμε». 

Όπως είπε στην εκπομπή ο Ανδρέας Μικρούτσικος «έχω μία πάγια αντίληψη για τους δημοσιογράφους και την ελευθεροτυπία, για την οποία πρέπει να δίνεται μάχη, γιατί τα πάγια συμφέροντα θέλουν να τους καθυποτάξουν. Για μένα το Watergate είναι αποτέλεσμα δύο δημοσιογράφων κόντρα στην CIA και τον Αμερικανό πρόεδρο.

Από την άλλη μεριά υπάρχουν τόσοι διαπλεκόμενοι σε αυτόν τον χώρο, τόσοι κερατάδες που είσαι αναγκασμένος να διαχωρίζεις τη θέση σου. Yπάρχουν τόσοι κερατάδες που πρέπει να διαχωριστεί ο ερευνητής δημοσιογράφος από τα λαμόγια. Δεν μπορούμε να το γενικεύουμε. Εγώ λέω και τα ονόματα και τα επίθετα».

«Ήμουν εκεί όταν εκκολάφθηκε αυτό το αβγό στον ΣΚΑΪ»

Στη συνέχεια όταν του ζητήθηκε να πει όνομα, δεν δίστασε να το αναφέρει: «Ο ανεπίτρεπτος, ανυπόστατος, ανιστόρητος του ΣΚΑΪ που τον είχαμε και από παλιά, ο Πορτοσάλτε. Τον είχαμε από παλιά και θυμάμαι έλεγα του Γιάννη Αλαφούζου «τι τον θες αυτόν;». Κάναμε μαζί τον ΣΚΑΪ και τον έφερε. Μου έκανε εντύπωση από τότε το τζιτζιφιογκέ, το κομιλφό.

Δεν είχα τίποτα απολύτως με κανέναν. Τον έβλεπα και έλεγα “τι ναι τούτο ρε Γιάννη;” και καθοδόν άρχισε αυτό το πράγμα να γίνεται ένας μοχλός… Λες και τσεκάρουμε κάθε μέρα τις αντοχές μας ως λαός, λες και τσεκάρω εγώ το τι άλλο θα μου συμβεί. Πώς τον λένε γιατί αποφεύγω το όνομά του; Όχι άλλο Πορτοσάλτε στη ζωή μου, κατέκτησα τη ζωή μου, να ζω, να με γλιτώνει η ιατρική, να ζω και δεύτερη και τρίτη φορά αλλά Πορτοσάλτε κερατά δεν θα ξαναβάλω πάνω από το κεφάλι μου. Δεν είναι αυτός που είπε “επιτέλους θα φτιάξουμε δρόμους;” Και κάθομαι εδώ τώρα; Δεν πάω να τον φτύσω; Ήμουν εκεί όταν εκκολάφθηκε αυτό το αβγό στον ΣΚΑΪ».