Ο Μίλτος Τεντόγλου «έδειξε τα δόντια» του και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, αποδεικνύοντας ότι παραμένει ο κορυφαίος άλτης του μήκους στον πλανήτη.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος διαθέτει την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για το 2023, με οκτώ μέτρα και 41 εκατοστά από το μίτινγκ του Λιεβέν στην Γαλλία, προκρίθηκε με χαρακτηριστική άνεση στον τελικό της διοργάνωσης, καθώς στον προκριματικό «πέταξε» στα οκτώ μέτρα και τρία εκατοστά, ενώ το όριο πρόκρισης ήταν 7.95 μέτρα.

Στην πρώτη του προσπάθεια, ο Τεντόγλου «προσγειώθηκε» στα επτά μέτρα και 91 εκατοστά, ενώ στην δεύτερη ξεπέρασε το όριο πρόκρισης.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=1gf6324ijj9srbwl&playlistId=v-cqwj72lgw2ex

Παρά το γεγονός ότι – όπως έχει παραδεχθεί – δεν του… αρέσει ο πρωινός αγώνας, ο Τεντόγλου, δεν συνάντησε καμία δυσκολία για να πάρει «το εισιτήριο» του τελικού και πλέον την Κυριακή (05/03), θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο για τρίτη διαδοχική φορά σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας αθλητής στην ιστορία του αγωνίσματος.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=1gf6324ijj9srbwl&playlistId=v-cqwk893kr05t

Το όριο πρόκρισης, ξεπέρασε και ο Ρουμάνος, Γκαμπριέλ Μπιτάν Ρού, με άλμα στα 8.03μ (σ.σ. φετινό ατομικό ρεκόρ), ενώ ο βασικός αντίπαλος του Τεντόγλου για το χρυσό μετάλλιο, ο Σουηδός, Τομπίας Μοντλέρ, προκρίθηκε με 8.14 μέτρα στην τρίτη και τελευταία προσπάθεια.

Η οκτάδα του τελικού, έχει ως εξής:

Τομπίας Μοντλέρ (Σουηδία) 8.14 μέτρα
Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8.03
Γκαμπριέλ Μπιτάν (Ρουμανία) 8.03
Χάϊμε Γκουέρα (Ισπανία) 7.99
Ερβάν Κονατέ (Γαλλία) 7.93
Μπόζινταρ Σαραμπούκοφ (Βουλγαρία) 7.89
Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) 7.86
Λαζάρ Ανιτς (Σερβία) 7.75