Ο Μητσοτάκης θα επιλέξει τον βούρκο, το σκοτάδι και την προβοκάτσια. Τα fake news, την πατριδοκαπηλία και την καθεστωτική επιβολή της προπαγάνδας του.

Οσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης, το σύστημα εξουσίας και προπαγάνδας του καθεστώτος Μητσοτάκη θα επιστρατεύσει όλες τις τραμπικές μεθόδους τού ψεύδους, της συκοφαντίας, κάθε είδους πρόκληση και ακρότητα. Θα στήσουν κάθε είδους παγίδες. Αυτό είναι δεδομένο. Σε ένα περιβάλλον μιντιακής μονοφωνίας, τα στελέχη της αντιπολίτευσης οφείλουν να είναι προετοιμασμένα και σε θέση να δώσουν απαντήσεις, μα κυρίως να αναδείξουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Το γήπεδο θα είναι εχθρικό και θα γέρνει μονόπαντα.

Η ακραία πρόκληση στο στούντιο του Φαλήρου από τη βουλευτή της Ν.Δ., που αγωνιά για την, κάθε άλλο παρά δεδομένη, επανεκλογή της, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι θα ακολουθήσει. Το αφήγημα που εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δίχως συναίσθηση, μα κυρίως ως κόμμα σχεδόν «εθνοπροδοτικό» το έχουμε ξαναδεί και θα επανέρχεται διαρκώς από τους υπονόμους των ακροδεξιών τρολ και μη στα social media, στη δημόσια σφαίρα.

Η αντίδραση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ήταν λάθος και προς τιμήν του αμέσως την ανακάλεσε. Η συνέχεια που έδωσαν το Μαξίμου, τα στελέχη της Ν.Δ. και οι άτυποι εκπρόσωποι που υποδύονται τους ανεξάρτητους δημοσιογράφους φανέρωσε ότι η πρόκληση μόνο τυχαία δεν ήταν. Δεν άφησε δε καμία αμφιβολία ως προς το ποιος καθιστά την τοξικότητα κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής στρατηγικής και της προεκλογικής πόλωσης.

Ο Μητσοτάκης θα επιλέξει τον βούρκο, το σκοτάδι και την προβοκάτσια. Τα fake news, την πατριδοκαπηλία και την καθεστωτική επιβολή της προπαγάνδας του. Με λίγα λόγια, το γήπεδό του. Τον δρόμο που τον έφερε στη θέση του πρωθυπουργού. Απέναντι σ’ αυτό, τα δικά μας όπλα, η δική μας απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι η αλήθεια. Οι προτάσεις και το σχέδιο, το εναλλακτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης που θα απαντά στις ανάγκες της κοινωνίας. Για δικαιοσύνη παντού, για εργασία, για ασφάλεια.

Η μάχη της αλήθειας θα δοθεί με όλα τα μέσα. Στην αρένα των τηλεοπτικών καναλιών, στα social media, μα κυρίως στους κοινωνικούς χώρους, στην κοινωνία. Άμεσα και αδιαμεσολάβητα. Η πορεία προς τον λαό είναι εντέλει το πιο ισχυρό χαρτί στα χέρια της Αριστεράς. Για την πολιτική αλλαγή, με τον λαό, για τον λαό.