Tο δίλημμα «με τη δημοκρατία ή την εκτροπή» στο οποίο καλείται να απαντήσει «ο ίδιος λαός» έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ανοιχτή του ομιλία στο Περιστέρι. Εξειδικεύοντας το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών σημείωσε πως αυτό θα είναι «Δημοκρατία ή Μητσοτάκης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εκ νέου την άμεση διάλυση της Βουλής και την προσφυγή στις κάλπες, σημειώνοντας πως «μεταφέρουμε την πρόταση δυσπιστίας απ’ τη Βουλή, στον ίδιο τον ελληνικό λαό» και «ξεκινάμε από εδώ, απ’ το Περιστέρι, την πορεία στον ελληνικό λαό».

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, «ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, της ακρίβειας, των ανισοτήτων και της εκτροπής δεν μπορεί να μιλά για σταθερότητα. Με εργαλείο ανήθικα μέσα επιβάλλουν ανήθικη πολιτική για την πιο μεγάλη αναδιανομή εισοδήματος».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογράμμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε ενίσχυση της μεσαίας τάξης και την ανάγκασε να ζει με κουπόνια. «Ανιστόρητος ο διμέτωπος. Διευκολύνει το καθεστώς Μητσοτάκη. Ο εφιάλτης τελειώνει, η Δικαιοσύνη θα ξαναγίνει κανόνας. Η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι «θα επιβάλει τον σχηματισμό ισχυρής προοδευτικής κυβέρνησης».

«Χωρίς δημοκρατία και χωρίς δικαιοσύνη, δεν υπάρχει σταθερότητα,  οικονομική ανάπτυξη  και ευημερία. Έχουμε σχέδιο, θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να το κάνουμε πράξη. Θέλουμε η προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει να εκπροσωπεί όλες τις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας κι όχι τους επαγγελματίες της εξουσίας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Τα καθεστώτα πέφτουν με πάταγο»

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «είδαμε τη δημοκρατία μας να κακοποιείται με τον πιο βάναυσο τρόπο. Τις υποκλοπές να ρυπαίνουν τη δημόσια ζωή. Την ΕΥΠ να γίνεται ΚΥΠ, Καθεστωτική Υπηρεσία Πληροφοριών, στην υπηρεσία των σχεδίων του καθεστώτος Μητσοτάκη. Και την εθνική μας ασφάλεια, την είδαμε να εμπλέκεται σε παίγνια εκβιασμών τύπου μαφίας, με την παρακολούθηση ακόμα και της ίδιας της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων.

Όλα αυτά τα είδαμε τα τελευταία χρόνια, γιατί απέναντί μας δεν είχαμε μια κακή κυβέρνηση. Αλλά ένα επικίνδυνο καθεστώς. Ο κος Μητσοτάκης δε χρησιμοποίησε τις παρακρατικές μεθόδους από λάθος ή από αστοχία. Δεν ήταν αστοχία, ήταν μέθοδος διακυβέρνησης.

Γιατί οι άθλιες πολιτικές απαιτούν και άθλια μέσα για να επιβληθούν. Με εργαλείο τα πιο ανήθικα μέσα θέλησαν να επιβάλλουν μια ανήθικη πολιτική. Με μοχλό το ψέμα, τον έλεγχο της ενημέρωσης, την κακοποίηση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, επιχείρησαν να επιβάλουν και τελικά επέβαλαν, την πιο μεγάλη και προκλητική αναδιανομή εισοδήματος που έχει συμβεί στο τόπο μας.

Από τους πολλούς στους ελάχιστους. Από τη μεγάλη πλειοψηφία στη μειοψηφία που στηρίζει και στηρίζεται από το καθεστώς Μητσοτάκη. Τα καθεστώτα όμως πέφτουν από το λαό. Και πέφτουν με πάταγο. Έχει έρθει η ώρα».

«Επί των ημερών μας η ΕΥΠ παρακολουθούσε την Greek Mafia, επί των ημερών Μητσοτάκη διοικείται από την Greek Mafia»

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό τόνισε πως «υποσχέθηκε την επενδυτική βαθμίδα και απέδειξε ότι Μητσοτάκης και επενδυτικά βαθμίδα είναι έννοιες ασύμβατες. Γιατί η οικονομική πολιτική του μπορεί να παράγει πράγματι κάποια κέρδη για λίγους και ισχυρούς αλλά δεν μπορεί να παράξει οικονομική σταθερότητα και προοπτική».

«Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, της ανισότητας, της ακρίβειας και της εκτροπής. Επαναλαμβάνω πως καμία οικονομική σταθερότητα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς δημοκρατία και δικαιοσύνη», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε ακόμα για δικαιοσύνη στην Εργασία. Όπως είπε: «Αυτό σημαίνει αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα στα 880 ευρώ από τον πρώτο χρόνο. Αύξηση των μισθών όλων των δημόσιων υπαλλήλων κατά 10% από τον πρώτο χρόνο. Θέσπιση μηχανισμού ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αυτό σημαίνει ξεπάγωμα των τριετιών. Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. Επανίδρυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Αφήνοντας νέες αιχμές ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Επί των ημερών μας η ΕΥΠ παρακολουθούσε την Greek Mafia, επί των ημερών του κ. Μητσοτάκη διοικείται από την Greek Mafia».

«Δεν πρόκειται περί ανατροπής. Είμαστε ήδη μπροστά. Είμαστε ήδη μπροστά στην ανάληψη της μεγάλης δημοκρατικής ευθύνης. Είμαστε ήδη μπροστά στη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Σε μία ιστορική Νίκη. Γιατί η δημοκρατία στην πατρίδα μας έχει βαθιές ρίζες. Γιατί η δημοκρατία για άλλη μία φορά θα νικήσει το σκοτάδι», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.