Στις 5 Απριλίου του 2023, αναμένεται σύμφωνα με το Variety, η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Air», της αληθινής ιστορλιας πίσω από την δημιουργία της εμβληματικής μάρκας Air Jordan, σε σκηνοθεσία Μπεν Άφλεκ.

Είναι η πρώτη ταινία της ανεξάρτητης εταιρείας παραγωγής, «Artists’ Equity», των Μπεν ‘Αφλεκ και Ματ Ντέιμον, σε συνεργασία με τις Amazon StudiosSkydance Sports και Mandalay Pictures.

«Ηταν μια εξαιρετική εμπειρία γιατί είχαμε την τιμή να συνεργαστούμε με μερικούς από τους καλύτερους ηθοποιούς και συνεργάτες του χώρου, οι οποίοι έφεραν πάθος, επιμονή και δημιουργικότητα σε μια συλλογική προσπάθεια αναπαράστασης μιας αξιοσημείωτης και φιλόδοξης ιστορίας», σημείωσε ο Αφλεκ σε ανακοίνωσή του.

Το σενάριο είναι του ‘Αλεξ Κόνβερi με τον Ματ Ντέιμον να υποδύεται τον Σόνι Βακάρο, τον άνθρωπο που ρίσκαρε για την δημιουργία της σειράς Air του Μάικλ Τζόρνταν και τον ‘Αφλεκ να έχει τον ρόλο του συνιδρυτή της Nike, Φιλ Νάιτ.

Πρωταγωνιστούν επίσης οι Τζέισον Μπέιτμαν, Κρις Τάκερ, Βαϊόλα Ντέιβις, Μάθιου Μάχερ, Γκούσταφ Σκάρσγκαρντ, Κρις Μεσίνα, Μάρλον Γουέιανς.