Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο QatarGate και τον Αντόνιο Παντσέρι, μετά τη συμφωνία που έκανε ο ίδιος με τις βελγικές αρχές.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Le Soir δίνει λεπτομέρειες σχετικά με την κατάθεση του φερόμενου ως «εγκέφαλου» της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία «καίει» ευρωβουλευτή Μαρκ Ταμπαρέλα.

«Συνήθιζα να δίνω τα χρήματα στον Ταραμπέλα σε διάφορα μέρη. Τα χρήματα ήταν σε χάρτινες σακούλες. Ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Την επαφή γενικά την έκανα εγώ και καμιά φορά ο Τζόρτζι. Κάθε φορά, το ποσό ήταν περίπου 20.000 ευρώ. Κάθε φορά, παραδίδαμε τα χρήματα με διαφορά δύο ή τριών μηνών και η τελευταία παράδοση ήταν πριν από έξι μήνες», είπε κατά τη διάρκεια της ακρόασης.

Σύμφωνα με τον Παντσέρι, ήταν ο ίδιος που προσφέρθηκε να πληρώσει τον Βέλγο: «Όταν έγινε μια συνάντηση με τον Μαρκ Ταραμπέλα, ο Τζόρτζι και εγώ τον ρωτήσαμε εάν συμφωνούσε να υπερασπιστεί ορισμένες θέσεις και αν ήθελε να έχει διάφορα δώρα, συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων».

Για τον δικηγόρο του Ταραμπέλα, ο οποίος έχει πρόσβαση σε έγγραφα εδώ και λίγες μέρες, αυτές οι κατηγορίες είναι απλώς «ψευδείς». «Πρέπει να αμφιβάλλουμε ακόμη περισσότερο για τα λόγια του Παντσέρι επειδή μιλάει με αντάλλαγμα κάτι», σχολιάζει ο Me Maxim Töller. «Ο Ταραμπέλα δεν αλλάζει την εκδοχή του για τα πράγματα, που είναι ότι δεν έλαβε χρήματα».