Σχεδόν κανείς δεν εμφανίστηκε στο πάρτι που διοργάνωσε η Κομισιόν στο metaverse, το οποίο κόστισε πάνω από 380.000 ευρώ.

Μόνο πέντε άτομα εμφανίστηκαν το βράδυ της Τρίτης σε ένα πάρτι που διοργάνωσε το τμήμα εξωτερικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο metnaverse για να ενθουσιάσουν τους νέους με την ΕΕ.

Ο ανταποκριτής του Deve Vince Chadwick με ανάρτηση του στο Twitter, έγραψε πως έμεινε μόνος του στο πάρτυ, μετά από κάποιες αμήχες συζητήσεις που έκανε με τους άλλους πέντε ανθρώπους που εμφανίστηκαν.

I’m here at the “gala” concert in the EU foreign aid dept’s €387k metaverse (designed to attract non politically engaged 18-35 year olds — see story below). After initial bemused chats with the roughly five other humans who showed up, I am alone. https://t.co/ChIHeXasQP pic.twitter.com/kZWIVlKmhL— Vince Chadwick (@vchadw) November 29, 2022

Η ιδέα του τμήματος εξωτερικής βοήθειας της Κομισιόν να διοργανώσει στο metaverse ένα πάρτυ για να προσελκύσει τους νέους αποδείχθηκε κάθε άλλο παρά το talk of the (metaverse) town αφού, όπως αποκαλύπτει το Politico, παρέστησαν μόνο πέντε άβαταρς

Τελικά, πολύ λίγοι από τους 44 ανθρώπους που έκαναν like στο επίσημο trailer πείστηκαν από τα άβαταρς που χόρευαν υπό τους ήχους house μουσικής, για να παραστούν στο τελικό event.

Το τμήμα εξωτερικής βοήθειας της Επιτροπής έχει δαπανήσει συνολικά 387.000 ευρώ για την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας του metaverse που έχει σκοπό την προώθηση της πρωτοβουλίας Global Gateway.

Κάτω από αυτήν την ομπρέλα, η Επιτροπή στοχεύει να διαθέσει 300 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2027 για την κατασκευή νέων υποδομών για τις αναπτυσσόμενες χώρες.