Η οικογένεια του προσφάτως εκλιπόντος Αλέξανδρου Νικολαΐδη ανακοίνωσε, μέσω της σελίδας του Ολυμπιονίκη και πρώην αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο facebook, πως τίθενται σε δημοπρασία («silent auction») τα δύο αργυρά Ολυμπιακά του μετάλλια και οι τρεις Ολυμπιακές δάδες, η μία μάλιστα του 2008 στην οποία ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος.

Σκοπός είναι τα χρήματα που θα συλλεχθούν να δοθούν σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και οικογένειες που το έχουν πραγματική ανάγκη.

Η ιστοσελίδα των δημοπρασιών που φέρει την ονομασία #gianasotheienapaidi – https://www.alexandrosnikolaidis.com/gianasotheienapaidi/ είναι διαθέσιμη από σήμερα, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, μέχρι τη Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου και περιλαμβάνει:

Τα δύο αργυρά μετάλλια του Αλέξανδρου:

  • Αργυρό Μετάλλιο Tae Kwon Do Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004, Κατηγορία 80+ κιλών.
  • Αργυρό Μετάλλιο Tae Kwon Do Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Ολυμπιακοί Αγώνες Πεκίνο 2008, Κατηγορία 80+ κιλών.

Και τις τρεις δάδες του:

  • Ολυμπιακή Δάδα, Ολυμπιακοί Αγώνες Σίδνεϊ 2000.
  • Ολυμπιακή Δάδα, Ολυμπιακοί Αγώνες Πεκίνο 2008, 1ος Λαμπαδηδρόμος.
  • Ολυμπιακή Δάδα, Ολυμπιακοί Αγώνες Λονδίνο 2012.

Τα χρήματα των δημοπρασιών θα δοθούν απευθείας και ισόποσα στους ακόλουθους επτά μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και στις αντίστοιχες οικογένειες:

ΛΑΜΨΗ– Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος.

ΦΛΟΓΑ– Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες.

Παιδικό Χωριό SOS στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.

Σύλλογος Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα» και στις οικογένειες των δύο θυμάτων των φυσικών φαινομένων της 15ης Οκτωβρίου 2022 στην Κρήτη.

ΆΡΣΙΣ– Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

-Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Κοινωνική Κουζίνα ο Άλλος Άνθρωπος.

«Στις 14 Οκτωβρίου 2022, ο κόσμος μας έγινε πιο φτωχός, όταν αποχαιρετήσαμε τον άνθρωπό μας, έναν σπουδαίο πατέρα, σύντροφο, γιο και αδελφό, έναν κορυφαίο αθλητή πρότυπο, τον δις αργυρό Ολυμπιονίκη του Τae Κwon Do Αλέξανδρο Νικολαΐδη. Ο Αλέξανδρός μας, άφησε την προσωπική και μοναδική του σφραγίδα με τις δράσεις και τις πράξεις του καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέχουσας αθλητικής και κοινωνικής του πορείας, όπως ακριβώς άφησε και ανεξίτηλο το αποτύπωμά του μέσα στην καρδιά μας», γράφει η οικογένειά του, υπενθυμίζοντας τα τελευταία του λόγια:

«Αν ερχόμαστε σε αυτή τη ζωή για κάποιο σκοπό, εγώ έχω αποφασίσει ποιος θα είναι αυτός. Να προσφέρω ελπίδα μέσα από όσα κατάφερα στην ζωή μου, από τα όμορφα μέχρι τα άσχημα. Γι’ αυτόν τον λόγο, τα δύο μου αργυρά Ολυμπιακά μετάλλια, της Αθήνας και του Πεκίνο, που για χρόνια κρύβω καλά, ήρθε η ώρα να βγουν και να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν, στις πανανθρώπινες αξίες. Τελευταία επιθυμία μου είναι, τα δύο αυτά μετάλλια, να βγουν σε δημοπρασία και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά μου. Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου».

Η ανάρτηση της οικογένειας Νικολαΐδη:

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FAlexandrosNikolaidisTaekwondo%2Fposts%2Fpfbid0254qvUT96Tu84yKgDfAhjZQvhUcimzPiVxeqNczFHoZ8ZheVrQ8vSxmwdLUspeUtql&show_text=true&width=500