Με την κοινωνία συγκλονισμένη από τις αποκαλύψεις για τη φρίκη στην “Κιβωτό του Κόσμου” που αναπτύχθηκε σε έδαφος ασυδοσίας και αυθαιρεσίας λόγω απουσίας ελεγκτικών μηχανισμών, κανονιστικού πλαισίου και θεσμοθετημένων κριτηρίων για την παροχή υπηρεσιών, θα περίμενε κανείς ότι η κυβέρνηση, με τον ορισμό νέου ΔΣ, θα θελήσει να δώσει ένα μήνυμα εμπέδωσης της αξιολόγησης και του μέτρου.

Αντί γι αυτό όρισαν πρόεδρο μια φίλη του Κ. Μητσοτάκη, με αναμφισβήτητα προσόντα αλλά και αναμφισβήτητη ταξική αναφορά, ενώ μέλος του ΔΣ ορίστηκε ο διευθυντής του γραφείου της Δ. Μιχαηλίδου.

Ειδικότερα:

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου που ανέλαβε Πρόεδρος στην «Κιβωτό του Κόσμου» είναι θεία της βουλευτού Α’ Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής της ΝΔ Γεωργίας Μαρτίνου, κόρης του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου, ο οποίος τοποθετήθηκε πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους το 2019.

Μέλος ΔΣ ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Γλούμης-Ατσαλάκης, δικηγόρος, διευθυντής Γραφείου υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

H αντιπρόεδρος γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ζέφη Δημαδάμα” το σχολίασε αμέσως αρνητικά.

Η ανάρτησή της:

«Δεν μπορω να μην το αναφέρω. Στο νέο ΔΣ της Κιβωτού έβαλαν και τον διευθυντή της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην θητεία της οποίας έλαβαν χώρα απαράδεκτα περιστατικά κακοποίησης παιδιων σε δομες αλλά δεν υπήρξε ουτε μισή παραίτηση. Κανω λαθος;».

Αμέσως “τρένταρε” στο twitter και η Α. Μαρτίνου με πολλούς χρήστες να εντυπωσιάζονται από μια επιλογή τόσο νεοδημοκρατική και τόσο μητσοτακική σε μια στιγμή που υπάρχει μεγάλη ανάγκη να φανεί ότι η λύση για την παιδική προστασία δεν θα αναζητηθεί μεταξύ φίλων και γνωστών.

Είναι προφανώς μεγάλη η καχυποψία του κόσμου για τις σωρηδόν “τακτοποιήσεις ημετέρων” από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και αυτό εκ των πραγμάτων δημιουργεί προκατάληψη σε πολλούς για κάθε νέα επιλογή.

Η Αλ. Μαρτίνου ενδεχομένως “πληρώνει” αυτή την προκατάληψη απέναντι στις προθέσεις μιας κυβέρνησης η οποία δεν έχει ακόμη εξηγήσει γιατί δεν έχει εφαρμόσει το νόμο του 2018 για τον αποϊδρυματισμό και την αναδοχή ούτε γιατί συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχει νόμος ανακοινώνοντας δήθεν νέες πληροφορίες.