Την εμφάνισή τους έκαναν «ξαφνικά» πέντε συμβάσεις, οι οποίες αναφέρονται σε ρεπορτάζ του Έθνους και της Καθημερινής και τις οποίες φαίνεται να είχε αποκρύψει (συγκεκριμένα είχε αναφέρει μόνο τη μία) από την ενημέρωση που πραγματοποίησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης προ ολίγου καιρού, δεχόμενος τότε σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

Σε μία πολύ σημαντική αποκάλυψη προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τομέαρχης Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Ραγκούσης, καθώς με παρέμβασή του στα σόσιαλ μίντια, εκθέτει με συγκεκριμένα στοιχεία την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μπαίνει εκ νέου η εταιρεία Krikel και οι απόρρητες συμβάσεις που έχει υπογράψει η κυβέρνηση και για τις οποίες το Μαξίμου φαίνεται να πιάνεται για ακόμη μια φορά ψευδόμενο.

Στην ανάρτησή του, ο Γιάννης Ραγκούσης επισημαίνει ότι σε σχετική ερώτησή του από τις 17 Ιουνίου ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε κάνει λόγο για «μία σύμβαση του δημοσίου», ενώ σήμερα ρεπορτάζ σε Καθημερινή και Έθνος αποκαλύπτουν ότι οι απόρρητες συμβάσεις είναι έξι.

«Ψέματα, προσχηματική επίκληση του απορρήτου, παράνομη καταστροφή κρίσιμου αποδεικτικού υλικού» σχολιάζει με νόημα ο Γιάννης Ραγκούσης και παραθέτει το σχετικό ρεπορτάζ.

Σήμερα η Καθημερινή αποκαλύπτει (όπως και το Έθνος) :

«6 οι απόρρητες συμβάσεις με KRIKEL», τις οποίες παραθέτει και αναλυτικά»

Ο κ. Ραγκούσης αναφέρει ότι σε αυτή την περίπτωση φαίνεται με σαφήνεια, η οργανωμένη κυβερνητική μέθοδος συγκάλυψης που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς όπως συμπληρώνει ο «ο κ. Μητσοτάκης μαζί με τους δικηγόρους του, έχει προτάξει την ποινική του προστασία ως μείζονα προτεραιότητα».

Καταλήγοντας, ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γ. Ραγκούσης, τονίζει ότι η κυβέρνηση με την στρατηγική του να επικαλείται το επιχείρημα περί απόρρητου των πληροφοριών, δείχνει την ενοχή της και προσπαθεί να συγκαλύψει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.