Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, στο αίτημα των «γαλάζιων» βουλευτών εκτός από τους Γιάννη Ρουμπάτη (διοικητής της ΕΥΠ επί της προηγούμενης κυβερνήσεως) και Θοδωρή Δραβίλλα (διοικητής της ΕΥΠ επί συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου), περιλαμβάνεται και το όνομα του Τζαβέλλα, ο οποίος ήταν ο αρμόδιος εισαγγελέας για την Αντιτρομοκρατική την περίοδο της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Για το γεγονός αυτό είχαν προϊδεάσει κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ στην ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής την Παρασκευή, η Κ.Ο. της πλειοψηφίας κατέθεσε αίτημα ακρόασης των πρώην διοικητών της ΕΥΠ επί των κυβερνήσεων του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα.

Το ίδιο ρεπορτάζ θέτει ερωτηματικά ως προς το γιατί οι βουλευτές της ΝΔ δεν συμπεριέλαβαν και το όνομα του εισαγγελέα που είχε αναλάβει τα ίδια καθήκοντα με αυτά του κ. Τζαβέλλα την περίοδο που το τιμόνι της χώρας κρατούσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Μαραθώνια διαδικασία

Το αίτημα της ΝΔ θέτει νέα δεδομένα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας την ερχόμενη Πέμπτη, καθώς ο αριθμός των προσώπων που θα δώσουν το «παρών» στη διαδικασία ανέρχεται πλέον σε εννέα.

Το κατώφλι της Επιτροπής θα περάσουν ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, ο νυν διοικητής, Θεμιστοκλής Δεμίρης, όπως επίσης οι προαναφερθέντας, Γ. Ρουμπάτης και Θ. Δραβίλλας.

Επιπλέον, θα παρευρεθούν ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, αλλά και οι εισαγγελείς, Βασιλική Βλάχου και Κωνσταντίνος Τζαβέλλας.

Ως εκ τούτου, η κλειστή συνεδρίαση της Πέμπτης αναμένεται πολύωρη λόγω των πολλών προσώπων που θα κληθούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής.