Ακόμα μια θλιβερή πρωτιά για τη χώρα μας που φιγουράρει στην αρνητική πρώτη θέση της ανεργίας των νέων μεταξύ των χωρών της ΕΕ με 29.5%, με την Ισπανία και την Ιταλία να ακολουθούν. Η κυβέρνηση της «αριστείας», που θα καταπολεμούσε το brain drain, που θα έκανε μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και την εργασιακή νομοθεσία δήθεν υπέρ των νέων μετά από τρια χρόνια πλήρους αποτυχίας πως να αισθάνεται άραγε;

Η γενική διεύθυνση απασχόλησης, κοινωνικών υποθέσεων και συμπερίληψης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έδωσε στη δημοσιότητα τα ποσοστά για την ανεργία των νέων τον Ιούνιο του 2022. Εκεί η Ελλάδα καταγράφει για ακόμα μια φορά θλιβερή πρωτιά.

Να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη με πρόφαση την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων προώθησε αλλαγές στην εργατική νομοθεσία που αφορούν μεταξύ άλλων το ωράριο, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, τον βασικό μισθό ενώ τζογάρει και τα λεφτά των νέων ασφλαισμένων μέσω άλλου νομοθετήματος που υποτίθεται πως εκσυγχρονίζει το πλαίσιο της ασφάλισης.

Τρια χρόνια μετά βέβαια όλες αυτές οι αμφιλεγόμενες μεταρρυθμίσεις έχουν το εξής αποτέλεσμα: να είμαστε πρωταθλητές στην Ευρώπη στην ανεργία των νέων πλησιάζοντας το 30%.