Τέσσερα χρόνια από την μέρα που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε πως η χώρα επρόκειτο να βγει από τα μνημόνια – Η μέρα αυτή έχει μείνει στην μνήμη για το γεγονός ότι η τότε κυβέρνηση κατάφερε να εξασφαλίσει μια βιώσιμη συμφωνία για το χρέος

Τέσσερα χρόνια πέρασαν σήμερα 22 Ιουνίου από την μέρα που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε πως η χώρα επρόκειτο να βγει από τα μνημόνια, γεγονός που πραγματοποιήθηκε δύο μήνες αργότερα με το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα από την Ιθάκη.

Η μέρα αυτή έχει μείνει στην μνήμη για το γεγονός ότι η τότε κυβέρνηση κατάφερε να εξασφαλίσει μια βιώσιμη συμφωνία για το χρέος. Χαρακτηριστικά, ο τότε πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, είχε δηλώσει «Η μάχη αυτή κερδήθηκε, το στοίχημα επίσης, αλλά ο πόλεμος για την αποκατάσταση των αδικιών συνεχίζεται».

Βέβαια, αλησμόνητη έχει μείνει και η συμβολική κίνηση στην οποία είχε προχωρήσει ο τότε πρωθυπουργός φορώντας γραβάτα, όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί. Όμως, o Αλ. Τσίπρας είχε δηλώσει κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Ζάππειο πως τις μάχες όλα τα προηγούμενα χρόνια τις έδινε με την στολή εργασίας:

«Εκπλήρωσα το στοίχημα, φόρεσα την γραβάτα, αλλά πρέπει να σας πω ότι όλα αυτά τα χρόνια την μάχη την έδινα με την στολή εργασίας, χωρίς την γραβάτα. Όπως την έδινα την μάχη χωρίς την γραβάτα, και στα επίσημα και στα ανεπίσημα, έτσι θα συνεχίσω και τώρα να την δίνω».

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fleft.gr%2Fvideos%2F1989043471113925%2F&show_text=false&width=560&t=0