Ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη υποστηρίζει ότι διαστρέβλωσαν την είδηση «οι ομοφυλόφιλοι – ακτιβιστές δημοσιογράφοι συγκεκριμένων ΜΜΕ»

Σε ένα πρωτοφανές ομοφοβικό παραλήρημα προέβη με γραπτή δήλωσή του ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος, μάλιστα, αμφισβητεί ακόμα και την υιοθεσία του Γιώργου Θεοφανόπουλου από τον Μάνο Χατζιδάκι.

Αφορμή στάθηκε ο σάλος που προκλήθηκε όταν εξετάζοντας μάρτυρα κατά τη δίκη του γνωστού ηθοποιού, αναφέρθηκε στον Μάνο Χατζιδάκι, ρωτώντας αν είναι σύνηθες στο περιβάλλον των μεγάλων δασκάλων να υπάρχουν ανήλικα νεαρά άτομα.

Η αναφορά αυτή προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του ΣΕΗ Σπύρου Μπιμπίλα, του γιου του Μάνου, Γιώργου Χατζιδάκι, αλλά και του Σταμάτη Κραουνάκη.
Στην παραληρηματική του ανακοίνωση ο Αλέξης Κούγιας κάνει λόγο για παραποίηση των ερωτήσεών του, από ομοφυλόφιλους- ακτιβιστές δημοσιογράφους: «Αυτή την απλή ερώτηση διαστρέβλωσαν οι ομοφυλόφιλοι – ακτιβιστές δημοσιογράφοι συγκεκριμένων ΜΜΕ και έτσι άρχισε μια εκστρατεία παραπληροφόρησης προς ένα συγκεκριμένο ακροατήριο, αυτό που θέλει τα παιδιά μας, αντί να μας προσφωνούν πατέρα και μητέρα, να μας προσφωνούν γονέα 1 και γονέα 2, και έτσι εμφανίστηκε να με εξυβρίζει και να με συκοφαντεί ο “γιος” του Μάνου Χατζηδάκη».

Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Χατζιδάκις χαρακτήρισε συκοφαντική» και αήθη την αναφορά στο δικαστήριο για τον Μάνο Χατζιδάκι επισημαίνοντας ότι  «προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη του και αποτελεί ύβρι».

Μάλιστα, ως απάντηση ανήρτησε στο Facebook, ένα κείμενο του Μάνου Χατζιδάκι:

«Οι “χοίροι” είναι ζώα που αρέσκονται να ζουν μες την ακαθαρσία και να κυκλοφορούν μέσα σ’ αυτήν με άνεση και φιλαρέσκεια. Αγνοούν όλους τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και δημιουργούν μιαν αποπνικτική ατμόσφαιρα για όσους έχουν την ατυχία να ζουν κοντά σε χοιροστάσια, ακόμη και σε απόσταση απ’ αυτά. Και οι “χοίροι’’, ως γνωστόν, επέστρεψαν και ζούνε πλέον μες τις πολιτείες. Φαίνεται πως τους θελήσαμε, τους νοσταλγήσαμε. Κι έτσι επιστρέψανε και θα μας συντροφεύουν δια παντός. Αυτά περί “χοίρων” και δεν θα επανέλθουμε»

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmanoshadjidakisofficial%2Fposts%2F2675626635903109&show_text=true&width=500

Ο Αλέξης Κούγιας καταφέρεται και κατά του Σταμάτη Κραουνάκη χωρίς να τον κατονομάζει καθώς και κατά του Σπύρου Μπιμπίλα ο οποίος χαρακτήρισε την τοποθέτηση του Αλέξη Κούγια «απρεπή» ενώ τον κατηγόρησε και για προσβολή νεκρού. «Δεν θα επιτρέψουμε άλλη λάσπη στην ζωή μας! Όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε και να δουλέψουμε πλάι του νοιώθουμε βαθιά προσβολή! Ανακαλέστε» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΗ.

Ο Αλέξης Κούγιας στη δήλωσή του ανακοινώνει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη υποστηρίζοντας και συνεχίζοντας το ομοφοβικό παραλήρημα: «θα τα πούμε στη Δικαιοσύνη, γιατί εκεί που απευθύνεστε υπάρχει η δικτατορία της ιδιαιτερότητος, αλλά στις δικαστικές αίθουσες υπάρχει η Δημοκρατία της συντριπτικής πλειοψηφίας που εμπεδώνει την κοινωνική ειρήνη με τον φυσικό και μοναδικό τρόπο δημιουργίας οικογένειας ευτυχισμένων και ισορροπημένων ανθρώπων».