Γιορτή συμμετοχής και δημοκρατίας χαρακτήρισε την μαζική ψηφοφορία στις εσωκομματικές κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας. Στη δήλωσή του από την Κουμουνδούρου, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, έκανε λόγο για πρωτοφανή συμμετοχή, κάτι που -όπως τόνισε- αποτελεί «αποφασιστικό βήμα για να ξαναφέρουμε την ελπίδα πίσω στον τόπο μας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών, σήμερα είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αποφασίσει να στήσει κάλπες ο κ. Μητσοτάκης», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι «αυτή είναι η δέσμευση της νέας συλλογικής μας ηγεσίας. Αυτή είναι η προσωπική μου δέσμευση. Με ενότητα και συναίσθηση της βαριάς ευθύνης, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τη νέα νίκη του λαού μας. Για να ξαναφέρουμε την ελπίδα και τη δικαιοσύνη στη πατρίδα μας».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για πρωτοφανή συμμετοχή στην κάλπη για την ανάδειξη συλλογικής ηγεσίας, «με την ένταξη πάνω από 110.000 νέων μελών στις γραμμές μας».

https://www.facebook.com/watch/?v=1312324392508746

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ευχαριστήρια ομιλία του για τη μαζική συμμετοχή στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε πως το κόμμα του είναι πια ένα άλλο κόμμα, ένα κόμμα των μελών, πιο μαζικό, πιο λαϊκό, πιο νεανικό, πιο σύγχρονο και ριζοσπαστικό, ο κορμός της μεγάλης προοδευτικής παράταξης στην Ελλάδα.

Ξεκινώντας τη σύντομη παρέμβασή του μίλησε για γιορτή της δημοκρατίας, υπενθυμίζοντας πως το βράδυ της «γλυκιάς ήττας» του 2019 είχε πει πως ήταν εντολή να αντιστοιχηθεί ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 τότε μελών με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση χάρη στην πρωτοφανή συμμετοχή παλιών και νέων μελών που πήγαν στις κάλπες για να στείλουν πίσω τον λογαριασμό. Με την ένταξη πάνω από 110.000 νέων μελών, 172.000 μέλη συνολικώς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό Γίναμε το μαζικότερο κόμμα ενεργών μελών στη χώρα μας κι ένα από τα μαζικότερα στην Ευρώπη. Αυτό μετατρέπει την ελπίδα σε ισχυρή δύναμη αλλαγής».

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τους πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες και τον τίμησαν και προσωπικώς με την ψήφο τους, τους περισσότερους από 3.000 εθελοντές των εφορευτικών επιτροπών, τον Ηλία Νικολακόπουλο και τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, τον γραμματέα, Δημήτρη Τζανακόπουλο κι όλα τα μέλη που εργάστηκαν για μια «άψογη, διαφανή κι αδιάβλητη διαδικασία».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 μελών κέρδισε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές. Είναι και η προσωπική μου δέσμευση να ξαναφέρουμε την ελπίδα και τη δικαιοσύνη με ενότητα. Ξεκινά ένας νέος νικηφόρος γύρος», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Πολύ ικανοποιημένος, στο μεταξύ, δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Ηλίας Νικολακόπουλος από τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, παρά τα μικροπροβλήματα σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής εκτίμησε πως η συμμετοχή προσέγγισε ή και υπερέβη τις 150.000 ψηφοφόρους.

Αυτήν τη στιγμή δεν μπορούσε να είναι πιο συγκεκριμένος γιατί σε πολλές περιπτώσεις έγινε χειρόγραφη καταγραφή λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Τα οριστικά αποτελέσματα και για τη συμμετοχή, αλλά και για όσους ψήφισαν Αλέξη Τσίπρα ή λευκό αναμένονται από τις 22:00 μέχρι τις 22:30.

Ο κ. Νικολακόπουλος υποστήριξε πως σχεδόν όλα τα προβλήματα στην ψηφοφορία αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία, έστω με μικρές καθυστερήσεις.

Η ψηφοφορία έληξε στις 21:00, αλλά μπορεί να συνεχιστεί μόνο στα τμήματα που περιμένουν ακόμα ουρές.

«Η συμμετοχή ήταν πολύ καλή, που ήταν και το ουσιαστικό διακύβευμα της διαδικασίας», υπογράμμισε ο κ. Νικολακόπουλος

Για την Κεντρική Επιτροπή το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί πιθανόν αύριο Δευτέρα νωρίς το απόγευμα λόγω των πολλών υποψηφίων. Αύριο θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα για τις καταστατικές αλλαγές.