Μετά από την δολοφονία στο Γαλάτσι που συνέβη την Δευτέρα με θύμα έναν 44χρονο ποινικό, ο οποίος συμμετείχε σε κυκλώματα «προστασίας», η ΕΛ.ΑΣ. έχει αρχίσει και ερευνά την περίπτωση γενικευμένου ξεκαθαρίσματος μεταξύ συμμοριών της νύχτας. Ο 44χρονος σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. συμμετείχε σε κυκλώματα «προστασίας» σε νυχτερινά κέντρα, καφετέριες και άλλα καταστήματα σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής, στη «ζώνη» μεταξύ Κηφισού και Λεωφόρου Κηφισίας.

Επιπλέον, σύμφωνα με πηγές το συγκεκριμένο χτύπημα ήταν αναμενόμενο μετά την δολοφονία του 58χρονου με το ψευδώνυμο «Κεφάλας», τον Μάιο στην Μεταμόρφωση, ο οποίος θεωρείτο επί τουλάχιστον 15 χρόνια ο αρχηγός της ομάδας ελέγχου της συγκεκριμένης περιοχής. Όπως φαίνεται, όμως, ο 44χρονος αθλητής πυγμαχίας που δολοφονήθηκε στο Γαλάτσι φαίνεται να είχε εκφράσει σε άτομα του περιβάλλοντός του φόβους ότι θα γίνει στόχος «συμβολαίου θανάτου».

Η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να διαπιστώσει εάν οι δύο αυτές δολοφονίες σχετίζονται με μάχη αλληλοεξόντωσης μελών της ελληνικής μαφίας στα όρια αυτής της περιοχής ή αν εντάσσονται σε γενικευμένο ξεκαθάρισμα μεταξύ συμμοριών της νύχτας. Η τελευταία γενικευμένη σύγκρουση εγχώριου οργανωμένου εγκλήματος ήταν αυτή που από το 2017 έχει οδηγήσει σε 20 «συμβόλαια θανάτου», ανάμεσά τους και εκείνα σε βάρος των Β. Γρίβα, Β. Στεφανάκου, Δ. Καπετανάκη, Μ. Καραγιάννη, Δ. Μάλαμα, Π. Σιτοκωνσταντίνου και άλλων.

Η συγκεκριμένη συμμορία μπράβων, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν είχε εμπλακεί σε δολοφονικές επιθέσεις ποινικών που δρουν σε άλλες περιοχές και ουδείς εκ των μελών της σχετίζεται με τις προαναφερόμενες 20 δολοφονίες. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ως κύριος μέρος της έρευνας έχουν θέσει την εξέταση του ενδεχομένου η δολοφονία του 44χρονου να προκύπτει από τις επεκτατικές τάσεις άλλων συμμοριών.

Ο 44χρονος πυγμάχος φέρεται ότι είχε ενταχθεί προ πολλών ετών στη συμμορία της Βορειοανατολικής Αττικής με «στρατολόγο» του τον 58χρονο «Κεφάλα» αφού διέμεναν στην ίδια γειτονιά, στη Νέα Ιωνία. Είχε, δε, συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2013 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών γιατί εις βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης. Το ένα αφορούσε υπόθεση του 2007, όταν κατά διάρκεια συμπλοκής σε καφετέρια στο Νέο Ηράκλειο είχε προκαλέσει βαριές σωματικές βλάβες σε άλλα άτομα, ενώ τον Μάρτιο του 2013, έπειτα από φιλονικία με δύο άτομα σε ψητοπωλείο στη Νέα Φιλαδέλφεια, τους έστησε καρτέρι έξω από το κατάστημα και όταν επιβιβάσθηκαν στο αυτοκίνητό τους, τους ακολούθησε με τη μοτοσικλέτα του και στην οδό Αγίας Γλυκερίας στο Γαλάτσι τους πυροβόλησε, χωρίς να τους πετύχει.

Κατά τη σύλληψή του, τότε, στην κατοχή του είχε βρεθεί πλαστή αστυνομική ταυτότητα, την οποία χρησιμοποιούσε προκειμένου να αποφεύγει τη σύλληψη, καθώς γνώριζε την ύπαρξη των ενταλμάτων. Επιπλέον, τον Ιούλιο του 2011, το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών είχε σχηματίσει εις βάρος του δικογραφία ως βασικού μέλους συμμορίας που πωλούσε «προστασία» στην ίδια ζώνη εγκληματικής εποπτείας, στη Βορειοανατολική Αττική.