Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει μαρτυρία καρκινοπαθούς, που νόσησε με κορονοϊό και της χορηγήθηκε ένα από τα 2.000 μονοκλωνικά αντισώματα.

Όπως περιγράφει η ασθενής «δεν ξέρω καν αν θα σας μιλούσα αυτήν την στιγμή αν δεν είχα πάρει τα αντισώματα. Δεν ξέρω αν θα ζούσα».

Η ασθενής αφού νόσησε με κορονοϊό στις αρχές του Νοεμβρίου και με δική της πρωτοβουλία μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σωτηρία, περιέγραψε μιλώντας στο Mega την εμπειρία της για την χορήγηση του φαρμάκου. Όπως σημείωσε «τα μονοκλωνικά λειτουργούν σαν αντίδοτο, είναι εντυπωσιακός ο χρόνος με τον οποίο ενεργούν. Είναι ταχύτατη η ανάρρωση του ασθενούς».

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs1hkkzf2t0s&playlistId=v-cg2cz2iviyzl-st

Η ασθενής χαρακτηρίζει τα μονοκλωνικά αντισώματα, ως θαυματουργά. «Ήταν σε υγρή μορφή ενδοφλέβια. Η χορήγηση κράτησε μισή ώρα. Κατά τη χορήγηση δεν είχα κάποια δυσφορία. Αυτό όμως που ήταν αξιοθαύμαστο είναι ότι μέσα στη μία ώρα από τη χορήγηση του φαρμάκου αισθάνθηκα ότι ήμουν τελείως απύρετη».

Όπως δήλωσε η ίδια, ο φόβος για πιθανή παρενέργεια, την απέτρεψε από το να εμβολιαστεί καθώς μετά τις χημειοθεραπείες η ίδια αντιμετώπιζε προβλήματα με την πήξη του αίματος. «Η ογκολόγος μου δεν απέκλειε το ενδεχόμενο να εμφανιστεί θρόμβωση. Η ίδια μου έλεγε «σε συμβουλεύω να το κάνεις γιατί καλύτερα να υποστείς μια θρόμβωση που μπορεί να αντιμετωπιστεί παρά να κολλήσεις covid».