“Όσο δεν παίρνουμε μέτρα και για τους εμβολιασμένους, δεν θα έχουμε κάμψη της πανδημίας”

«Η κάμψη της πανδημίας όταν δεν παίρνουμε μέτρα και για τους εμβολιασμένους δεν πρόκειται να έρθει», δήλωσε Στο Κόκκινο 105.5 και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, η κυρία Αθηνά Λινού. 

Η επιδημιολόγος και καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, σχολίασε πως «θα έχουμε έξαρση, θα έχουμε περισσότερα κρούσματα και θανάτους. Θα έπρεπε να ζητηθεί τήρηση αποστάσεων, μάσκα παντού, μείωση της πληρότητας σε χώρους μεγάλου συγχρωτισμού, τηλεργασία όπου μπορεί να εφαρμοστεί – και βέβαια το μόνιμο θέμα που με απασχολεί: τα σχολεία και τα μέσα μαζικής
μεταφοράς». 

Σύμφωνα με την κυρία Λινού «το κλείσιμο των σχολείων θα μπορούσε να γίνει υπό όρους, αλλά πριν φτάσουμε εκεί θα μπορούσαν να γίνουν άλλα πράγματα, να υπάρξουν βελτιώσεις στον αριθμό των μαθητών στις τάξεις, στα μέτρα που λαμβάνονται. Στο πρόγραμμα σπουδών επίσης, τα παιδιά θα μπορούσαν να είναι περισσότερες ώρες σε εξωτερικό χώρο. Θα πρέπει να αλλάξει αυτό το περίφημο μοντέλο 50+1 που εφαρμόζεται. Το ιδανικό είναι να μείνουν τα σχολεία ανοικτά αλλά συγχρόνως πρέπει να μπορούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά από τον κορονοϊό».

Μεταξύ άλλων η κυρία Λινού τόνισε πως «αναφορικά με τις ιδιωτικές κλινικές και τη συνεργασία τους με το εθνικό σύστημα υγείας, έχω να πω πως σε ένα πόλεμο αξιοποιούμε τους πάντες. Και οι όροι δεν πρέπει να καθυστερούν τη λειτουργικότητα, πρέπει να καλυφθούν άμεσα οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη».