Ορμονικές διαστάσεις έδωσε στη δημόσια συζήτηση για την φονική καταδίωξη στο Πέραμα ο συνδικαλιστής των αστυνομικών Σταύρος Μπαλάσκας, προκειμένου να να δικαιολογήσει τους επτά συναδέλφους του που κατηγρούνται για τον θάνατο του 18χρονου Ρομά, Νίκου Σαμπάνη.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο Open, ο Σταύρος Μπαλάσκας εκτίμησε ότι υπεύθυνες για το γεγονός ότι «δεν» άκουσαν την εντολή του κέντρου για να σταματήσουν την καταδίωξη ήταν οι ορμόνες των αστυνομικών.

«Εξ’όσων γνωρίζω (την εντολή) την άκουσε μόνο ένας δικυκλιστής ο οποίος για τους δικούς του λόγους είχε κόψει λίγο την ταχύτητα. Ξέρετε όταν είστε πάνω σε μία μηχανή με πάρα πολλά χιλιόμετρα, με τις ορμόνες σου να σε χτυπάνε κανονικά και να κυνηγάς, και όταν δεν υπάρχει επικοινωνία γιατί έχουμε ζητήσει κράνη για τους δικυκλιστές με ενδοεπικοινωνία αλλλά λόγω κόστους δεν μας έχουν πάρει ποτέ, δεν μπορείς να ακούς τον ασύρματο ο οποίος είναι εξωτερικά πάνω στο τιμόνι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, χαρακτήρισε ως «πρωτάκουστη» την εντολή να σταματήσει η καταδίωξη.

Στην εκπομπή ήταν παρούσα και η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη, η οποία δεν μπόρεσε να άφησε ασχολίαστη τη φράση του κ. Μπαλάσκα, με αποτέλεσμα ο ίδιος να αμφισβητήσει ακόμα και ότι την είπε, λίγα λεπτά αργότερα.

«Ας μην πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα. Επί της ουσίας: Δολοφονήσαν εν ψυχρώ με 38 σφαίρες ένα παιδί 18 χρονών επειδή είχε κλέψει ένα αυτοκίνητο. Εδώ έχουμε τον εκπρόσωπο – είναι εκπρόσωπος; – να λέει ότι απο δω και πέρα όποτε αισθάνονται ανασφάλεια ή έχουν ορμονικά προβλήματα… Οι ορμόνες των αστυνομικών είναι τέτοιες που βγάζουν τα όπλα και πυροβολούν παιδιά; Αν έχουν ορμονικά προβλήματα να πάνε στον ενδοκρινολόγο, όχι να δολοφονούν τα παιδιά του κόσμου στον δρόμο».

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs1hkkzf2t0s&playlistId=v-cf9yvlsnfw15-st