Ηομάδα ακτιβιστών White Coat Waste Project έκανε αποκαλύψεις, λέγοντας ότι η αμερικάνικη κυβέρνηση, μέσω του λοιμωξιολόγου Άντονι Φαούτσι, έχει δώσει χρηματοδότηση για πειράματα σε ζώα. 

Σε ένα από τα πειράματα αναφέρεται ότι συμπεριλαμβάνεται και ένα με σκυλιά ράτσας μπιγκλ, τα οποία τα έβαζαν σε κλουβιά, ώστε να τα φάνε οι μύγες και σε ένα άλλο όπου τους γινόταν ένεση με ναρκωτικά και σκοτωνόντουσαν.

Στο πείραμα με τις σαρκοφάγες μύγες, τα σκυλιά κρατούνταν μέσα σε κλουβιά, πριν αφήσουν σαρκοβόρες μύγες να τα φάνε. Χαρακτηριστικά είναι τα στιγμιότυπα.

Σε ένα άλλο πείραμα αναφέρεται ότι σε 44 κουτάβια αφαιρέθηκαν οι φωνητικές τους χορδές, ώστε να μην γαβγίζουν και τους έδιναν ναρκωτικά πριν τα θανατώσουν και να τα τεμαχίσουν.

Σε ακόμη ένα πείραμα που έχει χρηματοδοτηθεί από την αμερικανική κυβέρνηση, στην Γεωργία, αναφέρεται ότι τα σκυλιά ούρλιαζαν από τον πόνο, ενώ τα υπέβαλαν σε πειράματα.

Ο λοιμοξιολόγος Άντονι Φαούτσι καλείται να δώσει εξηγήσεις για τις χρηματοδοτήσεις αυτές.

Βουλευτές σε επιστολή τους αναφέρουν «Σύμφωνα με έγγραφα που ελήφθησαν μέσω ενός αιτήματος για το Freedom of Information Act από την ομάδα παρακολούθησης των φορολογούμενων White Coat Waste Project και την επακόλουθη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης, από τον Οκτώβριο του 2018 έως τον Φεβρουάριο του 2019, η NIAID δαπάνησε 1,86 εκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια φορολογουμένων σε τεστ ναρκωτικών που αφορούσαν 44 κουτάβια και λαγωνικά».

Τα πειράματα έγιναν με χρηματοδότηση από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, του οποίου διευθυντής είναι ο Φάουτσι από το 1984. Η ομάδα του λοιμωξιολόγου είχε προηγουμένως, το 2016, κολλήσει τις μολυσματικές μύγες σε λαγωνικά στο εργαστήριο NIAID στη Bethesda του Μέριλαντ, επιτρέποντάς τους να τρέφονται με τα σκυλιά για 22 μήνες.

Τα ερωτήματα που τέθηκαν στον Φαούτσι και στους συνεργάτες του και πρέπει να απαντήσει μέχρι τις 19 Νοεμβρίου:

  • Πόσες δοκιμές φαρμάκων με σκύλους έχουν χρηματοδοτηθεί από το NIAID από τον Ιανουάριο του 2018;
  • Πόσα χρήματα από τους φορολογούμενους έχουν δαπανηθεί για αυτόν τον έλεγχο;
  • Εφόσον η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν απαιτεί δοκιμές σε σκύλους για νέα φάρμακα, γιατί η NIAID συνέχισε να αναθέτει δοκιμές σε σκύλους;
  • Τι έχει κάνει το NIAID για να διερευνήσει τη χρήση εναλλακτικών για πειράματα εκτός ζωικού βασιλείου;
  • Έχει διαθέσει ποτέ το NIAID σκύλους για υιοθεσία μετά την ολοκλήρωση ενός πειράματος ή δοκιμής; Αν ναι, πόσα;
  • Γιατί το NIAID κάνει επεμβάσεις αφαίρεσης φωνητικών χορδών όταν φαίνονται επιστημονικά και ιατρικά περιττές;
  • Ποιο είναι το μέσο κόστος για κάθε επέμβαση που γίνεται;