Φαίνεται ο δολοφόνος του Στεφανή στη σκηνή του εγκλήματος; Γιατί δεν μιλάει ο Μανόλης που τον είδε; Καταιγιστικές εξελίξεις στον «Σασμό».

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη σειρά «Σασμός» του Alpha μετά τον φόνο του Στεφανή Σταματάκη. Το χωριό μιλά για αναζωπύρωση της παλιάς βεντέτας κατηγορώντας έτσι τον Πετρή την ώρα που ο ίδιος ορκίζεται στον Νικηφόρο πως δεν ο δολοφόνος του πατέρα του.

Οι υποθέσεις που μπορεί να γίνουν είναι πολλές από τους ανοιχτούς λογαριασμούς του Στεφανή με εργάτες και τοκογλύφους αλλά και από την εξωσυζυγική σχέση του με την γυναίκα του Κώστα που αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί. Στο μεταξύ ο Μανόλης ο μόνος που έχει δει τον δολοφόνο, βασανίζεται από τις τύψεις, αλλά ακόμη κρατά το στόμα του κλειστό.

Βέβαια, οι τηλεθεατές δεν κάνουν μόνο υποθέσεις αλλά οι πιο παρατηρητικοί ανέλυσαν τη σκηνή του εγκλήματος και από μικρές λεπτομέρειες βγάζουν ως δολοφόνο τον Μαθιό που υποδύεται ο ηθοποιός Δημήτρης Λάλος. Συγκεκριμένα σε ένα καρέ φαίνεται ελάχιστα και θολά μέρος του προσώπου του δολοφόνου που μοιάζει να είναι αυτό του Μαθιού, κάτι που μένει να αποδειχτεί στα επόμενα επεισόδια, αν και κάτι τέτοιο δεν αναμένεται σύντομα.

Την ίδια ώρα ο Μαθιός έχει αναλάβει πλήρως τον ρόλο του Στεφανή καθώς εμφανίζεται ως ο προστάτης της Βασιλικής και του Νικοφόρου, τους φροντίζει και στέκεται στο πλευρό τους. Αυτή η εξέλιξη θα ανατρέψει τα δεδομένα καθώς ο Μαθιός ήταν εκείνος που κάλυψε τον Στεφανή όταν η Βασιλική τον στρίμωξε για τα νυχτοπερπατήματά του λέγοντας πώς ήταν μαζί.

Αν τελικά είναι αυτός ο δολοφόνος ποιο είναι όμως το κίνητρο αφού τα δύο ξαδέρφια δεν είχαν άλλες διαφορές; Ποια θα είναι άραγε στη συνέχεια η σχέση του Μαθιού με την Βασιλική;