Έκκληση να σταλούν πτητικά μέσα πυρόσβεσης στο Κρυονέρι απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές, όπου συνεχίζεται να μαίνεται εκτός ελέγχου η πυρκαγιά. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι υπάρχουν καταγγελίες πολιτών από το πρωί για έλλειψη πτητικών μέσων στην περιοχή.

«Επισκέφθηκα το Κρυονέρι σε μια δύσκολη στιγμή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εθελοντές και πυροσβέστες που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή. Ολόψυχα κουράγιο στους πολίτες που δοκιμάζονται. Μεταφέρω την έκκλησή τους για πτητικά μέσα που δυστυχώς ακόμη δεν επιχειρούν στην περιοχή» τόνισε σε μήνυμά του στο twitter ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, ο Αλ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει, να συγχαρεί και να ευχαριστήσει τους εθελοντές δασοπυροσβέστες, οι οποίοι δίνουν μάχη με τις φλόγες από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενημερώθηκε για τις καταστροφές που έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής η πυρκαγιά στην περιοχή από τον Δήμαρχο Διονύσου, Γιάννη Καλαφατέλη, ο οποίος εξέφρασε τον προβληματισμό του για την ένδεια ικανού αριθμού πτητικών μέσων, προκειμένου να περιοριστεί το μέτωπο της φωτιάς.

Κάτοικοι της περιοχής που βρίσκονταν στο σημείο, εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους για την απουσία εναέριων μέσων, καθώς μόνο με ρίψεις από αεροσκάφη ή ελικόπτερα θα μπορούσαν να περιοριστούν οι επικίνδυνες όπως αποδεικνύονται αναζωπυρώσεις. «Ένα αεροπλάνο, δεν βλέπετε, δεν έχει περάσει τίποτα. Καίγονται τα σπίτια μας» σημείωσε χαρακτηριστικά πολίτης.

Επισκέφθηκα το Κρυονέρι σε μια δύσκολη στιγμή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εθελοντές & πυροσβέστες που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή. Ολόψυχα κουράγιο στους πολίτες που δοκιμάζονται. Μεταφέρω την έκκλησή τους για πτητικά μέσα που δυστυχώς ακόμη δεν επιχειρούν στην περιοχή.#φωτιες

 — Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras (@atsipras) August 6, 2021