Μεγάλη αίσθηση προκαλεί στην Ιταλία η είδηση ότι εξήντα εργαζόμενοι οι οποίοι δούλευαν, στην πόλη της Μπολόνια, σε αποθήκες ισπανικής πολυεθνικής, απολύθηκαν με ένα απρόσωπο μήνυμα, μέσω Whatsapp.

Μήνυμα το οποίο εστάλη το περασμένο Σάββατο, στις 10 το βράδυ. Οι εξήντα απολυμένοι, από χθες έχασαν την δουλειά τους και σήμερα το απόγευμα οργάνωσαν διαμαρτυρία έξω από τις αποθήκες στις οποίες εργάζονταν.

Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, απασχολούνταν όλοι σε αποθήκη της ισπανικής πολυεθνικής Logista, η οποία είχε αναθέσει εργολαβία στην ιταλική εταιρία Metra, για την διανομή καπνών που παράγονται από το ιταλικό κράτος.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, αντί να ξεκινήσει διαπραγμάτευση με τα συνδικάτα, κοινοποιήθηκε η απόλυση, με ένα απλό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο. Όλα αυτά, παρά το ότι η συγκεκριμένη αποθήκη είχε μείνει ανοικτή καθ΄όλη την διάρκεια του «λοκντάουν», ακόμη και όταν είχαν διαγνωσθεί μολύνσεις στο προσωπικό.

«Καλησπέρα. Λόγω της μείωσης του όγκου εργασίας, από τις 2 Αυγούστου απαλλάσσεστε των καθηκόντων σας. Η αποζημίωση θα καταβληθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Εγκάρδιους χαιρετισμούς», έγραφε το μήνυμα που εστάλη στα κινητά.

«Οι απολύσεις αυτές οφείλονται στην προσπάθεια να ευνοηθούν άλλες περιοχές, στις οποίες οι εργαζόμενοι πληρώνονται λιγότερο» τονίζουν, τέλος, οι υπεύθυνοι των συνδικάτων.