Με έξι γυναικοκτονίες σε επτά μήνες, η Μαρία Συρεγγέλα, που έχει διατελέσει και γενική γραμματέας Ισότητας, είπε πως η Ελλάδα «δεν συγκρίνεται με τη Βενεζουέλα»

Απίστευτη πρόκληση συνιστά η δήλωση της Μαρίας Συρεγγέλα πως «δεν υπάρχει έξαρση στις δολοφονίες με έμφυλη διάσταση», αλλά στις καταγγελίες βίας.

Ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, έφτασε σε σημείο να πει πως «δεν συγκρινόμαστε με τη Βενεζουέλα», γιατί εκεί ή το Μεξικό υπάρχουν πολύ περισσότερες γυναικτονίες.

Νωρίτερα είχε κατηγορήσει τον δημοσιογράφο Δημήτρη Χατζηνικόλα πως κατεδαφίζει τα πάντα για να κάνει αντιπολίτευση, ενώ κατηγόρησε τους προκατόχους της ότι «κουκούλωναν τις καταστάσεις»

Ακούστε απάντηση από τη γενική γραμματέα ισότητας των δύο φύλων όταν λέω ότι είχαμε επτά γυναικοκτονίες το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα και μου απαντά επι λέξει ότι δεν “γίναμε Βενεζουέλα”! pic.twitter.com/HJbiO4zen5— Χατζηνικολας Δημ. (@xatzinikolas1) August 2, 2021

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τεράστια προσβολή στη μνήμη των δολοφονημένων γυναικών και στις οικογένειες που θρηνούν

Η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια μάλιστα για την Οικογενειακή Πολιτική και την Ισότητα των φύλων, Μαρία Συρεγγέλα ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας ισχυριζόμενη ότι οι έξι γυναικοκτονίες σε επτά μήνες δεν συνιστούν έξαρση στις δολοφονίες με έμφυλη διάσταση. Λίγο έλειπε να πανηγυρίσει για να υποτιμήσει το πρόβλημα.

Έφτασε στο σημείο να πει πως είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από τη Βενεζουέλα ή το Μεξικό, γιατί εκεί υπάρχουν πολύ περισσότερες γυναικοκτονίες!

Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο κ. Μητσοτάκης για την τεράστια αυτή προσβολή στη μνήμη των δολοφονημένων γυναικών και στις οικογένειες που θρηνούν, είναι να απομακρύνει άμεσα την κα. Συρεγγέλα από την θέση της.