Η δεύτερη νεότερη χρυσή Ολυμπιονίκης, όλων των εποχών, έγινε η 13χρονη Nishiya Momiji από την Ιαπωνία η οποία κέρδισε σήμερα το χρυσό μετάλλιο στο σκέιτμπορντ γυναικών στους Ολυμπιακούς αγώνες 2021 στο Τόκιο.

Είναι μόλις λίγους μήνες μεγαλύτερη από την τρέχουσα κάτοχο του ρεκόρ, την Αμερικανίδα καταδύτρια Marjorie Gestring, η οποία ήταν 13 ετών και 267 ημερών όταν κέρδισε το χρυσό στους Αγώνες του Βερολίνου το 1936.

Στο σκέιτμπορντ, που εισήχθη στο ολυμπιακό πρόγραμμα στο Τόκιο, αγωνίστηκαν κυρίως νέοι καθώς από τις 8 αθλήτριες του τελικού, οι τέσσερις ήταν έως 16 ετών. Δύο από αυτές ήταν μόλις 13 και κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις. Την τρίτη θέση κατέκτησε επίσης μια 16χρονη. Μαζί τους ήταν και η 34χρονη βετεράνος του σκέιτμπορντ Alexis Sablone, η οποία δεν κατάφερε να βρεθεί στα μετάλλια.

Η νίκη της Momiji στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήρθε μόλις μία ημέρα μετά την κατάκτηση του πρώτου χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου στο σκέιτμπορντ των ανδρών street από τον Ιάπωνα συναθλητή της Yuto Horigome.

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ένας άλλος 13χρονος, ο Βραζιλιάνος αστέρας Rayssa Leal. Ο Ιάπωνας Funa Nakayama, 16 ετών, πήρε το χάλκινο μετάλλιο.