Το μικροσκοπικό νησάκι του Ευβοϊκού Κόλπου απέχει μόλις μία ώρα από το κέντρο της Αθήνας.

Απέναντι από την παραλία της Παναγίτσας Δροσιάς και λίγο πιο έξω από την Χαλκίδα υπάρχει ένα κατάφυτο, παραδεισένιο νησάκι το οποίο μπορεί κανείς να το προσεγγίσει κολυμπώντας.

Ο λόγος για το εξωτικό και ακατοίκητο Εγγλεζονήσι, όπου η πλούσια βλάστηση σχεδόν συναντά τα κρυστάλλινα νερά, συνθέτοντας ένα τοπίο εξωτικό, που σε καμία περίπτωση δεν περιμένει κανείς να συναντήσει τόσο κοντά στην Αθήνα.

Το Εγγλεζονήσι (γνωστό και ως Κτυπονήσι ή Γάιδαρος) απαρτίζεται από τρεις αμμώδεις παραλίες, οι οποίες βρέχονται από τα χαρακτηριστικά, καταγάλανα νερά του Ευβοϊκού Κόλπου και είναι ιδανικές για ψάρεμα και καταδύσεις, με το βάθος σε ορισμένα σημεία να φτάνει μέχρι και τα 80 μέτρα.

Στο νησί υπάρχουν δύο λοφίσκοι, στην κορυφή του ενός εκ των οποίων είναι χτισμένο το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου του Νέου. Κάθε χρόνο, στις 9 Μαΐου, οι ντόπιοι στήνουν γιορτή έξω από το ναό, με φαγητό και χορό ακριβώς μετά τη θεία λειτουργία.

Το Εγγλεζονήσι πήρε την ονομασία του από τον Εγγλέζο Εγγλέζο Φράνσις Τέρβιλ Πετρ, ο οποίος ενοικίασε το νησί το 1930 και έχτισε πάνω του μια πανέμορφη βίλα, η οποία βομβαρδίστηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, καταστρέφοντας μαζί και την βλάστηση του νησιού. Ερείπια της βίλας, αλλά και λείψανα κατοίκησης του 6ου με 7ου αιώνα διασώζονται στο νησί μέχρι σήμερα.

Δείτε το βίντεο: