Δήλωση του βουλευτή στη Β1 εκλογική περιφέρεια Βορείου τομέα Αθηνών και τομεάρχη Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Στις 6/7/2021 δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ΕΚΔΔΑ κοινό δελτίο Τύπου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης (ΕΚΔΔΑ) για διοργάνωση των ακόλουθων επιμορφωτικών προγραμμάτων:

«ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ»

«ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ».

Οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις του κ. Βορίδη αναφορικά με τον καθορισμό του περιεχομένου, των προϋποθέσεων, της διαδικασίας συμμετοχής κλπ στα συγκεκριμένα προγράμματα είχαν δημοσιευτεί την ίδια μέρα (6/7/2021) λίγες ώρες νωρίτερα.

Το συγκεκριμένο δελτίο τύπου αποτελούσε ταυτόχρονα και πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για μόνιμους υπαλλήλους που θέλουν να παρακολουθήσουν τα συγκεκριμένα προγράμματα, προκειμένου να υπηρετήσουν σε θέση Εσωτερικού Ελεγκτή ή Συμβούλου Ακεραιότητας αντίστοιχα (δεδομένου ότι η παρακολούθηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων αποτελεί προϋπόθεση για τις συγκεκριμένες θέσεις).

Πού είναι το πρόβλημα; Θα αναρωτηθεί κάποιος…

Το πρόβλημα έγκεινται στο ότι το μεν πρώτο πρόγραμμα ξεκινούσε στις 7/7/2021 δηλαδή την επόμενη της γνωστοποίησης, το δεύτερο στις 9/7/2021 δηλαδή εντός τριών (3) ημερών από αυτή!!!

Μίλησε κανείς για προσυνεννόηση;

Μίλησε κανείς για στημένη διαδικασία;

Τι απαντά ο συνήθως λαλίστατος κ. Βορίδης;

Τι απαντά ο Διοικητής της ΕΑΔ, κ. Μπίνης;

Τι απαντά η Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ κ. Δραμαλιώτη;

Όταν στηλιτεύαμε την άκρως προκλητική φωτογραφική προκήρυξη προκειμένου να επιλεγεί εκ νέου ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη, κ. Μπίνης, στη θέση του Διοικητή της ΕΑΔ, δεν περιμέναμε ότι θα δικαιωθούμε τόσο σύντομα. Τελικά τα πράγματα είναι χειρότερα απ’ ότι αναμέναμε. Η δήθεν ανεξάρτητη Εθνική Αρχή Διαφάνειας στα χέρια του κ. Μπίνη και με τις ευλογίες των κ.κ. Μητσοτάκη και Βορίδη έχει ήδη μετατραπεί σε ένα αδιαφανές, κομματικό και πελατειακό παραμάγαζο. Ντροπή για ευρωπαϊκή χώρα… Ντροπή για κυβέρνηση που βγήκε με σημαία την διαφάνεια και την αξιοκρατία… Να ξέρουν ότι οι πολίτες ξέρουν, βλέπουν παρακολουθούν και όταν έρθει η ώρα θα κρίνουν… Να ξέρουν ότι η αντιπολίτευση δεν θα αφήνει τίποτα ασχολίαστο και αναπάντητο…

Ποτέ στο παρελθόν, κανείς, δεν εξαπάτησε τόσους πολλούς για τόσο πολύ.