Οτελικός του Euro 2020 ανάμεσα στην Αγγλία και την Ιταλία βρήκε νικήτρια τη δεύτερη στη διαδικασία των πέναλτι. Μοιραίοι για τους Άγγλους ήταν οι Ράσφορντ, Σάντσο και Σάκα οι οποίοι και αστόχησαν στα πέναλτι που εκτέλεσαν.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα και οι τρεις ποδοσφαιριστές (μαύροι και οι τρεις) δέχτηκαν απίστευτη επίθεση με ρατσιστικά σχόλια στα social media που διατηρούν.

Μάλιστα, η επίθεση δεν ήταν μόνο από τους Άγγλους, αλλά και από υποστηρικτές της Ιταλίας οι οποίοι μπήκαν και εκείνοι στο χορό της βλακείας.

Τα όσα γράφτηκαν στα social media των τριών αθλητών θα πάρουν άμεσα το δρόμο για τη δικαιοσύνη αφού υπήρξε αντίδραση τόσο από την Αστυνομία, όσο και από την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας.

“Γνωρίζουμε για προσβλητικά και ρατσιστικά σχόλια στα social media κατά παικτών μετά τον τελικό του Euro 2020. Αυτή η κακοποίηση είναι απαράδεκτη, δεν θα γίνει ανεκτή και θα ερευνηθεί” ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία ανέφερε: “Η Ομοσπονδία καταδικάζει σθεναρά όλες τις μορφές διακρίσεων και τρομάζει από τον ρατσισμό ενάντια σε κάποιους από τους παίκτες μας.

Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ξεκάθαροι πως οποιοσδήποτε πίσω από τέτοιες αηδιαστικές συμπεριφορές δεν είναι ευπρόσδεκτος στο να ακολουθεί την ομάδα. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τους παίκτες που επηρεάζομαι και θα ζητήσουμε την αυστηρότερη δυνατή τιμωρία για οποιονδήποτε υπεύθυνο”.

Υπενθυμίζουμε ότι σε πρόσφατες ανάλογες περιπτώσεις οι υπαίτιοι των επιθέσεων βρέθηκαν και αντιμετώπισαν τις ποινές που προβλέπονται.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs1hkkzf2t0s&playlistId=v-ccqnyxkhk1gh-sf