ΟΧρήστος Παππάς συνελήφθη την Πέμπτη το βράδυ σε σπίτι στου Ζωγράφου, στη διασταύρωση των οδών Θεσσαλίας και 28ης Οκτωβρίου, ενώ οι διαρροές από τις έρευνες και οι τελευταίες πληροφορίες τον ήθελαν να έχει διαφύγει στο εξωτερικό και μάλιστα να βρίσκεται κάπου μεταξύ Σερβίας, Βοσνίας και Κοσόβου, ως μοναχός. Ωστόσο, όπως φαίνεται, τους τελευταίους εννέα μήνες που είχε εξαφανιστεί για να αποφύγει τη σύλληψη μετά την καταδικαστική απόφαση για τη δράση της Χρυσής Αυγής, βρισκόταν στην Αθήνα. 

Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, στον οποίο έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, είχε βρει «καταφύγιο» στο σπίτι στου Ζωγράφου από το οποίο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν είχε βγει καθόλου, ούτε καν μεταμφιεσμένος. Μάλιστα ο Χρήστος Παππάς επί της ουσίας δεν είχε αλλάξει την εμφάνισή του, έχοντας ξυρίσει το μουσι που είχε αφήσει τον τελευταίο καιρό, αλλά κρατώντας το μουστάκι, που αποτελούσε βασικό χαρακτηριστικό της εμφάνισής του όλα τα προηγούμενα χρόνια. 

Το ότι ο Χρήστος Παππάς βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα στην Αθήνα επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος του, Περικλής Σταυριανάκης, λέγοντας ότι δεν μπορούσε να φύγει στο εξωτερικό γιατί θα έπρεπε να είχε έμπιστο άτομο να τον στηρίξει. Αίσθηση πάντως προκαλεί η δήλωση του δικηγόρου του, στο Open, ότι γνώριζε τις ενέργειες της αστυνομίας, της οποίας μάλιστα έπλεξε το εγκώμιο για τον συντονισμό της τις τελευταίες ημέρες και την προσέγγιση ατόμων, ώστε να φτάσει στη σύλληψη του φυγόποινου Χρήστου Παππά. https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs1hkkzf2t0s&playlistId=v-ccidy1t8m8mh-se

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αντιτρομοκρατική γνώρισε εδώ και ημέρες το σημείο που βρισκόταν ο καταζητούμενος, ενώ ο Χρήστος Παππάς φέρεται να άνοιξε ο ίδιος την πόρτα στους αστυνομικούς και να ήταν απόλυτα συνεργάσιμος, χωρίς να προβάλει αντίσταση. Φέρεται μάλιστα να είπε στους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής: «Εντάξει παιδιά, τελείωσε. Έρχομαι». 

Μετά τη σύλληψή του, ο Χρήστος Παππάς, το πιθανότερο σενάριο είναι να οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού όπου ήδη εκτίουν τις ποινές τους και οι άλλοι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής. Σημειώνεται πως στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών θα οδηγηθεί και η 52χρονη γυναίκα που τον έκρυβε στο σπίτι της και κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία. Πρόκειται για μια γυναίκα με καταγωγή από την Ουκρανία, η οποία πρόσφατα πήρε την ελληνική υπηκοότητα, και η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν υποψήφια στην αυτοδιοίκηση με τη Χρυσή Αυγή.