“Η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι που έχουν καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια” ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση.

Ανεβάζει τους τόνους η κυβέρνηση απέναντι σε όσους διστάζουν να εμβολιαστούν, ξεκαθαρίζοντας οτι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλο lockdown για να προστατευθούν, απο τη στιγμή που έχουν πρόσβαση στα εμβόλια.

Όπως αναφέρει ο υφυπουργός παρα των πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος σε ανάρτησή του στο facebook, “οριζόντια περιοριστικά μέτρα προφανώς δεν πρόκειται να ληφθούν ξανά. Η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι που έχουν καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια. Τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη”.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Faskertsos%2Fposts%2F10158314795659226&show_text=true&width=500

Απορίας άξιον είναι αν αυτή η επιθετική πρακτική θα έχει αποτέλεσμα αφού ήδη ο διαχωρισμός των καταστημάτων εστίασης που ανακοινώθηκε την Τρίτη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Μάλιστα χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις του και απευθυνόμενος σε επιχειρηματίες εστίασης για τους μεικτούς και αμιγείς χώρους, ρώτησε: “θέλετε χειμώνα να σας ξανακλείσουμε και τώρα πια που δεν υπάρχουν και λεφτά να χρεοκοπήσετε ή όχι; Αντί να φωνάζετε σε εμας, να βάλετε τους καλλιτέχνες να κάνουν δηλώσεις να πάνε να εμβολιαστούν οι άνθρωποι, να μην έχουμε πανδημία τον χειμώνα”.