Από την πρώτη στιγμή που μπήκαν στο σπίτι στα Γλυκά Νερά οι αστυνομικοί μετά την ενημέρωση για «ληστεία» είχαν την αίσθηση ότι δράστης ήταν ο σύζυγός της, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, σύμφωνα με τον πρόεδρο των αστυνομικών νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργο Καλλιακμάνη.

Όπως είπε σύμφωνα με την εμπειρία των αστυνομικών που χειρίζονται τέτοιες υποθέσεις «πολύ σπάνια η πρώτη εντύπωση είναι λανθασμένη».

«Οι αστυνομικοί είδαν ένα σπίτι που ήταν πολύ ‘ψαγμένο’. Όταν μπαίνουν διαρρήκτες αδειάζουν τα πάντα. Οι αστυνομικοί είδαν ψυχρότητα όταν τον έλυσαν τον κατηγορούμενο πιλότο, από μεριάς του» εξήγησε ο κ. Καλλιακμάνης στον ΣΚΑΪ και συνέχισε:

«Ο δράστης υποτίθεται δεν γνώριζε και ρώτησε αν η Κάρολάιν είναι νεκρή; Είπε δυο λόγια και μετά πήρε το παιδί στην αγκαλιά».

Σύμφωνα με τον ίδιο ακόμα και ο αστυνομικός που πήρε αγκαλιά το παιδί του ζευγαριού που ήταν δίπλα στο άψυχο κορμί της Καρολάιν «είδε την περίεργη συμπεριφορά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και πήρε το παιδί από τα χέρια του δράστη».

Πρόσθεσε ότι ο συνάδελφος που κρατούσε το μωρό στην αγκαλιά το έκανε από αγάπη για προστατέψει το μωρό επειδή ο νους του πήγε στο κακό. «Τότε μου είπε πως είχε την αίσθηση ότι τον φόνο τον διέπραξε ο σύζυγος» είπε ο κ. Καλλιακμάνης.

Όσον αφορά τον νεκρό σκύλο ο κ. Καλλιακμάνης εμφανίστηκε σίγουρος ότι τον σκότωσε ο Αναγνωστόπουλος θέτοντας το ερώτημα: «Ο σκύλος ήταν δεμένος, κρεμασμένης στη κουπαστή. Πώς ένας σκύλος που βρίσκεται μέσα στο σπίτι έχει λουρί;».

Όπως είπε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής το σπίτι δεν έδινε εικόνα διάρρηξης καθώς «τα ρούχα της ντουλάπας ήταν ριγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να φανεί πως ήταν ληστεία. Τους είπε ο πιλότος ότι τα χρήματα ήταν στο κουτί του επιτραπέζιου Monopoly και οι υποτιθέμενοι δράστες άνοιξαν μόνο το επιτραπέζιο;».

Σύμφωνα επίσης, με άλλες αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί είχαν μπροστά τους έναν άντρα, ο οποίος φερόταν -όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται- αλλοπρόσαλλα.

Ενώ ακόμα η σύζυγός του ήταν δίπλα του νεκρή στο κρεβάτι τηλεφωνούσε επίμονα στον προϊστάμενο του στη δουλειά για να τον ειδοποιήσει ότι δεν θα μπορέσει να πετάξει με το ελικόπτερο το πρωί και να μεταφέρει την πελάτισσα με την οποία είχε προγραμματισμένο ραντεβού.

Αυτό όμως δεν ήταν το μόνο στοιχείο αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς. Ο πιλότος φέρεται να είπε κάποια στιγμή σε αστυνομικό που βρισκόταν στη μεζονέτα ότι δεν είχε τσακωθεί με τη σύζυγό του. Η αναφορά του προκάλεσε επίσης εντύπωση στους αστυνομικούς, καθώς κανείς δεν τον είχε ρωτήσει κάτι σχετικό που θα μπορούσε να προκαλέσει μία τέτοια απάντηση.

Επίσης, απαρατήρητο δεν πέρασε το γεγονός ότι ο 33χρονος βρέθηκε δεμένος, ωστόσο όχι τόσο σφιχτά που να δικαιολογείται το δέσιμό του από κάποιο άλλο άτομο. Συν τοις άλλοις είχε στο κεφάλι μία μονωτική ταινία, η οποία ήταν τυλιγμένη με παράξενο τρόπο, ενώ δεν του έκλεινε το στόμα.

Σημειώνεται τέλος, πως η απουσία συναισθημάτων ή fake συναισθημάτων καταγράφεται και στα βίντεο των δηλώσεων του. Στις ερωτήσεις που του έκαναν οι δημοσιογράφοι απαντούσε μπερδεμένα ή με κλισέ, θέλοντας να δείξει το θρήνο του και να παραπλανήσει.