Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η τροπολογία της Αριστεράς για άρση της πατέντας για τα εμβόλια, καθώς στηρίχτηκε από Σοσιαλιστές και Πράσινους. Καταψηφίστηκε από τη Δεξιά και την Ακροδεξιά. Καταψήφισαν σύσσωμοι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ – «Στα λόγια Ναι, στην πράξη Όχι!», σχολιάζει ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης

emvolia.jpg

FacebookTwitter

Με 468 ψήφους υπέρ, 63 κατά και 162 αποχές εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η τροπολογία της Αριστεράς για άρση της πατέντας, ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού.

Την νίκη αυτή χαιρέτησε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης με ανάρτησή του στο twitter σχολίασε καυστικά τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, «στα λόγια λέει ΝΑΙ, αλλά στην πράξη είπε ΟΧΙ την πρόταση μας. Όσκαρ ασυνέπειας!» έγραψε χαρακτηριτικά.

«Ολοκληρώθηκε η νίκη! Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του ΕΚ, με 468 υπέρ, 63 κατά, 162 αποχές το ψήφισμα που περιέχει την τροπολογία της Αριστεράς για άρση της πατεντα για τα εμβολια. Εκτεθειμένη η #ΝΔ! Στα λόγια λέει ΝΑΙ, αλλά στην πράξη είπε ΟΧΙ την πρόταση μας! Όσκαρ ασυνέπειας!»