Ούτε ο ίδιος άντεξε και ξέσπασε σε γέλια αφού εξήγησε πώς κατέληξε να φωτογραφίζεται με πρωθυπουργό «γειτονικής μας χώρας».


Αν δεν αφορούσε την εξωτερική πολιτική της χώρας, αλλά προσωπική αντιπαράθεση μεταξύ εφήβων ίσως να ήταν πράγματι αστείο, ωστόσο δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο.

Ολοένα κι αυξάνονται οι βουλευτές της ΝΔ και τα στελέχη της κυβέρνησης που αρνούνται να ονοματίσουν τη «Βόρεια Μακεδονία». Έτσι, μετά τον Βασίλη Σπανάκη αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, και ο Άδωνις Γεωργιάδης απέφυγε (όχι διακριτικά) κι αυτός να πει το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας με αφορμή τη φωτογράφησή του με τον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ.

Η γραμμή του Μαξίμου, όσο πλησιάζει η μέρα που η κυβέρνηση θα κληθεί να κυρώσει τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, είναι μάλλον να την αποκαλούν «γειτονική χώρα», ως «αντιστάθμισμα» στις αποκαλύψεις του ίδιου του Ζόραν Ζάεφ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έδωσε μάχες για τη Βόρεια Μακεδονία σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ».

Ο υπουργός Ανάπτυξης λοιπόν, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», στον ΑΝΤ1, εξήγησε τη φωτογραφία που βγήκε πρόσφατα με τον Ζόραν Ζάεφ «τον πρωθυπουργό της γειτονικής μας χώρας», όπως χαρακτηριστικά είπε, αποφεύγοντας να πει τη χώρα με το όνομά της.

«Με τον πρωθυπουργό γειτονικής μας χώρας»
«Ήμουν σε ένα τραπέζι με τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου. Στην έξοδο από τη Μεγάλη Βρετανία, όπου μου έκαναν το τραπέζι η αντιπροσωπεία του Μαυροβουνίου έπεσα πάνω στον κ. Ζάεφ. Σηκώθηκε, ήρθε μου είπε «κ. Γεωργιάδη μου έχουν πει για σας και σας παρακαλώ πολύ θέλω να βγούμε μια φωτογραφία». Και βγήκαμε μια φωτογραφία», είπε και συνέχισε: «Το τι μου σούρανε; Πώς βγήκες φωτογραφία; Δεν θα βγει ο υπουργός Ανάπτυξης φωτογραφία με έναν πρωθυπουργό; Δηλαδή θα του πω «όχι δεν βγαίνω μαζί σου φωτογραφία;». Αυτό σημαίνει ότι έχω αλλάξει την άποψη μου ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών, ότι ήταν ένα λάθος και έκανε ζημιά στην Ελλάδα;».

Στη συνέχεια ο Γιώργος Παπαδάκης τον ρώτησε να του πει με ποιον ακριβώς έβγαλε φωτογραφία «Κύριε υπουργέ με ποιον βγάλατε φωτογραφία γιατί δεν άκουσα», για να του απαντήσει ο υπουργός Ανάπτυξης: «Με τον πρωθυπουργό γειτονικής μας χώρας».