Μετά από αρκετές συζητήσεις η UEFA πήρε την απόφαση της όσον αφορά στον αγώνα που θα κρίνει τον πρωταθλητή Ευρώπης κι είναι προγραμματισμένος για τις 29 Μαΐου.

Ο τελικός ήταν αρχικά προγραμματισμένος να διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη, αλλά για δεύτερη σερί σεζόν ο κορονοϊός τον στέλνει στην Πορτογαλία.
Την περασμένη σεζόν, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αποφάσισε να πραγματοποιήσει Final-8 στη Λισαβόνα και φέτος το Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι θα πραγματοποιηθεί στο Dragao. Το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση, η οποία αναμένεται σήμερα Πέμπτη.

Τις προηγούμενες ημέρες εξελίχθηκε ένα θρίλερ, καθώς η Τουρκία μπήκε στην «κόκκινη λίστα» της Μεγάλης Βρετανίας, κάτι που έκανε την UEFA παρά τις αρχικές ενστάσεις της να αλλάξει το γήπεδο διεξαγωγής.

Με βάση τα δεδομένα που υπήρχαν τις προηγούμενες ημέρες και σύμφωνα με τα μεγαλύτερα ΜΜΕ τα φαβορί ήταν το Wembley κι η Λισαβόνα. Το πρόβλημα στην περίπτωση του αγγλικού σταδίου ήταν το πως θα μπορέσουν τα μέλη, οι εκπρόσωποι του τύπου αλλά κι οι χορηγοί να ταξιδέψουν στη χώρα χωρίς να μπουν σε καραντίνα.ADVERTISING

Επίσης, την ίδια ημέρα είναι προγραμματισμένος κι ο τελικός των play off της Championship. Τα εμπόδια αποδείχθηκαν αξεπέραστα και κάπως έτσι επιλέχθηκε η Πορτογαλία, αλλά όχι η Λισαβόνα, με τον τελικό να διεξάγεται τελικά στο γήπεδο της Πόρτο.

Να υπογραμμίζουμε ότι καταλυτικό ρόλο στην απόφαση έπαιξε το γεγονός ότι η Ιβηρική χώρα βρίσκεται στην «πράσινη λίστα», καθώς η UEFA σχεδιάζει το Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι να διεξαχθεί με την παρουσία κόσμου. Οι δύο ομάδες αναμένεται να πάρουν από 4.500 μέχρι 6.000 εισιτήρια για να διαθέσουν στους οπαδούς τους.