Φανερά ενοχλημένος και με σαφείς αποστάσεις από τη στάση του κόμματος και την «αλλαγή γραμμής» για το ζήτημα της φαρμακευτικής κάνναβης εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, αφήνοντας παράλληλα και αιχμές για τις δηλώσεις του Α. Γεωργιάδη και τα εύσημα στον Ν. Καρανίκα.

Μιλώντας στον ANT1 ο Μάκης Βορίδης πήρε αποστάσεις από τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, που αναγνώρισε τη θετική συμβολή του άλλοτε «άσπονδου εχθρού» του, Νίκου Καρανίκα στο ζήτημα αυτό, και μάλιστα από το  βήμα της στη Βουλής.

«Έχω εκφράσει τις απόψεις μου στο υπουργικό συμβούλιο. Δεσμεύομαι από τη συλλογικότητα των αποφάσεων του Πολιτικού συμβουλίου και δεν σχολιάζω αποφάσεις συναδέλφων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Ερωτηθείς για το αν επιμένει στις απόψεις που είχε διατυπώσει το 2018 περί «ανεξέλεγκτης χρήσης του χασίς», επανέλαβε πως οι θέσεις του είναι σταθερές, και σε ό,τι αναφορικά με τη δολοφονία χαρακτήρα που επιχειρήθηκε από τη ΝΔ κατά του Νίκου Καρανίκα είπε ότι «η συζήτηση αυτή από μένα είναι ασχολίαστη εγώ σέβομαι και τιμώ τη συλλογικότητα και τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου».

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας για το ζήτημα της φαρμακευτικής κάνναβης, παραδέχθηκε πως το κόμμα του έκανε λάθος το 2018, ενώ εξήρε τον ρόλο του Νίκου Καρανίκα στο συγκεκριμένο ζήτημα. “Λάθος κάναμε το 2018. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να χάνουμε χρόνο για να υπερασπιζόμαστε κάτι που αναγνωρίζουμε ότι είναι λανθασμένο”, είπε χαρακτηριστικά.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs1hkkzf2t0s&playlistId=v-cbb2eyzb3kfd-st