Βαριές κυρώσεις και ποινές απειλούν τις τέσσερις ομάδες που απέμειναν στην European Super League. Σύμφωνα με  δημοσίευμα του ESPN, στο τραπέζι της UEFA υπάρχει η επιλογή να επιβληθεί η ποινή σε Μίλαν, Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς δεν διαχώρισαν τη θέση τους από την ESL, παραμένοντας ενεργά μέλη.

«Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έχει περάσει τις 10 τελευταίες ημέρες συζητώντας με τους 12 συλλόγους σε μία προσπάθεια να συμφωνήσουν για μία όσο το δυνατόν μικρότερη ποινή και να καταλήξουν σε μία επίσημη και οριστική δέσμευση πως δεν θα επιχειρήσουν από εδώ και πέρα να ακολουθήσουν το δρόμο της European Super League. Μέχρι την Τετάρτη, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, είχαν βρει κοινό σημείο επαφής με επτά συλλόγους: Άρσεναλ, Ατλέτικο, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ. Κοντά σε συμφωνία ήταν και με την Ίντερ, παρότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμα. Οι εναπομείναντες τέσσερις σύλλογοι – Γιουβέντους, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μίλαν – παραμένουν κολλημένοι στις θέσεις τους και ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τις πειθαρχικές κυρώσεις που επιβάλλει η UEFA για την παραβίαση του Άρθρου 51 που αναφέρει ότι δεν μπορούν να γίνονται συμμαχίες μεταξύ των συλλόγων, άμεσα ή έμμεσα, για τη τη δημιουργία διαφορετικών Ευρωπαϊκών Οργανισμών, χωρίς την άδεια της UEFA», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

«Οι τέσσερις αυτοί σύλλογοι πιστεύουν ότι βρίσκονται σε ισχυρή θέση θεωρώντας πως ζητούσαν την άδεια της UEFA για αναγνώριση και για να τρέξουν τη νέα διοργάνωση και δεν προσπαθούσαν να σπάσουν τα δεσμά τους με την UEFA. Εάν 9 από τους 12 συλλόγους που ήταν δεσμευμένοι με την European Super League επίσημα αποχωρήσουν, τότε το πρότζεκτ θα τερματιστεί επίσημα», προσθέτει το δημοσίευμα.