«Θα τελειώσουμε με την πανδημία όταν τα κρούσματα πέσουν σε μονοψήφιο αριθμό. Το θέμα είναι οριακό και ελπίζω να μην πληρώσουμε το χαλάρωμα του Πάσχα, το καλοκαίρι», ανέφερε ο ερευνητής του Εθνικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας στο OPEN.

«Είναι βέβαια πολλά και τα θετικά. Τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Σε μικρό χρονικό διάστημα θα αντιμετωπίσουμε την επιδημία. Θα έρθουν κι άλλες επιδημίες. Το καλοκαίρι θα είναι υποφερτό. Ίσως τον επόμενο χειμώνα θα έχουμε το τέλος της πανδημίας. Πρέπει όμως να χρησιμοποιήσουμε τα όπλα που έχουμε και πρώτα τα εμβόλια. Όλος ο κόσμος έγινε ένα τεράστιο εμβολιαστικό εργαστήριο, έχουν γίνει 1 δισ. εμβολιασμοί», σημείωσε στη συνέχεια.

«Το καλύτερο εμβόλιο είναι αυτό που μπορεί να γίνει σήμερα. Τα εμβόλια είναι εξαιρετικά ασφαλή. Στο μέλλον θα επικρατήσουν κάποια από αυτά. Τώρα όμως πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε όλα όσα έχουμε. Το Johnson & Johnson είναι πολύ καλό, δεν έχει διαφορά από άλλα εμβόλια. Είναι ψευδοπροβλήματα όσα ακούγονται. Και δεν έχει σημασία αν αργήσει κάποιος την δεύτερη δόση ή αν αναμείξει εμβόλια στις δόσεις. Όμως από Σεπτέμβρη θα πρέπει να κάνουμε κι άλλη δόση, δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τον κορονοϊό. Θα πρέπει να το κάνουμε κάθε χρόνο. Υπάρχει όμως φως στο τούνελ. Το 1/5 του κόσμου έχει ήδη ξεφορτωθεί τον κορονοϊό», πρόσθεσε ο κ. Παυλάκης για να συμπληρώσει πως:

«Ο καλός καιρός είναι σύμμαχος αλλά δεν πρέπει να ανοίξουμε άτσαλα. Η κυβέρνηση δεν έβαλε ταμπέλες με όρια, όπως θα έπρεπε. Ο μεγάλος εχθρός είναι ο αέρας των εσωτερικών χώρων. Και έχουμε τεχνικές λύσεις για το πρόβλημα αυτό. Ο καλός καιρός βοηθά πολύ, αλλά αν αγκαλιαζόμαστε στις εκκλησίες ή κάνουμε πανηγύρια, θα το πληρώσουμε. Τα νέα στελέχη θα μας ταλαιπωρήσουν».

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs1hkkzf2t0s&playlistId=v-cb2j4rej14ip-st