Επιγραφή με τα ονόματα του Μανώλη Γλέζου και του Λάκη Σάντα που τη νύχτα της 30ής Μαΐου 1941 κατέβασαν την ναζιστική σημαία από τον Ιερό Βράχο είπε ότι θα αναρτήσει στην Ακρόπολη, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ωστόσο, τέτοια πινακίδα βρίσκεται ήδη στο μνημείο από το 1982.

Μάλιστα, σε σχετική φωτογραφία από το αρχείο του αγωνιστή Λάκη Σάντα, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Αυγή», εμφανίζονται επίσης ο Μανώλης Γλέζος, η τότε υπουργός Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη και ο αρχαιολόγος Μανώλης Ανδρόνικος.

Μιλώντας στην Βουλή, η υπουργός Πολιτισμού είπε: «Κλείνοντας, για να μην λέτε πάλι ότι δεν σας ενημέρωσα, σας λέω ότι στην Ακρόπολη, στη βόρεια κλιτύ, θα αναρτηθεί μία πινακίδα με την αναγραφή των δύο ονομάτων του Μανώλη Γλέζου και του Απόστολου Σάντα, στο σημείο από το οποίο κατάφεραν να προσπελάσουν την Ακρόπολη. Γιατί η μακρά ιστορική διάρκεια, η μεγάλη διαχρονία, αυτού του τόπου πρέπει να αναγνωρίζεται και να τιμάται».

Σε ανάρτησή της, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα σχολίασε:

«Η Υπουργός Πολιτισμού στη Βουλή είπε μόνο ψεματα. Τελείωσε λέγοντας ότι ΘΑ βάλει στην Ακρόπολη πινακιδα με το όνομα του Γλέζου και του Σάντα! Την πινακίδα που ήδη υπάρχει από το 1982!

κ. Μενδώνη, το εικονιζόμενο στη φωτογραφία τι ακριβώς είναι; Μήπως ξέρετε και πού βρίσκεται; Ντροπή μόνο

ΥΓ. Βεβαίως δεν τόλμησε να πει στη Βουλή ότι ο όρος με την πινακίδα με το όνομά της ήταν fake news (αυτά τα λένε στα Δελτία Τύπου για να τα αναπαράγουν τα παπαγαλάκια), είπε ότι ήταν “μια ευγενική πρόταση από τον χορηγό” που δεν θα γίνει πράξη. Το ότι το υπέγραψαν 3 υπουργοί της κυβέρνησης, λεπτομέρεια… Το ότι η Σύμβαση δεν κυρώθηκε ποτέ από τη Βουλή, άλλη λεπτομέρεια…».

https://www.facebook.com/dkoutsoumpa/posts/2968697956743565