«Το άνοιγμα της εστίασης, ίσως προηγηθεί λίγο του τουρισμού. Μετά το Πάσχα, θα μπορούμε να την ανοίξουμε, αρχικά με τραπέζια σε εξωτερικούς χώρους, εάν η εξέλιξη της πανδημίας είναι ομαλή», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΆΙ.

Επίσης, σημείωσε ότι, «η πλατφόρμα για την επιδότηση στην εστίαση πιθανότατα θα είναι έτοιμη μέχρι τις 10 Μαΐου», ενώ, σχετικά με το λιανεμπόριο δήλωσε πως, «υπάρχει ένας αγώνας δρόμου που κάνει η κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να ενταθεί στην διαδικασία των self test. Στην περίπτωση που αυτό επιτευχθεί τις επόμενες μέρες  είναι εφικτό ενδεχομένως την Δευτέρα να υπάρχει περαιτέρω άνοιγμα του κλάδου με τον περιορισμό του SMS των τριών ωρών και όλων των μέτρων προστασίας χωρίς click inside».

«Αισιοδοξώ ότι ο Μάιος θα είναι ο μήνας επιστροφής στην κανονικότητα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης και υπογράμμισε πως,«η λογική λέει ότι όσο προχωράνε οι εμβολιασμοί και ο παράγοντας του καλού καιρού σε συνδυασμό με το “υπερόπλο των self test” θα βοηθήσουν την πτώση της πανδημίας».

Τέλος, ερωτηθείς για το αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα, σχολίασε πως «η διαδικασία των self test ανεβάζει τις πιθανότητες να επιστρέψουμε στην παλιά μας ζωή».

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs1hkkzf2t0s&playlistId=v-camg2t8l396x-st