Μία αποκάλυψη που προκαλεί αίσθηση στο χώρο των ΜΜΕ έκανε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Τα «Παραπολιτικά» του Γιάννη Κουρτάκη, «καρφώνοντας» μια άλλη φιλοκυβερνητική εφημερίδα, τον «Φιλελεύθερο» του Θανάση Μαυρίδη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο «Φιλελεύθερος», της ομάδας του Liberal, εφημερίδα που στήριξε το κόμμα της ΝΔ και την άνοδο του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξουσία και που ανέστειλε εδώ και μερικούς μήνες την έκδοσή της, φτιάχτηκε σε συνεργασία με το γραφείο του κ. Μητσοτάκη και μια διαφημιστική εταιρεία «με σκοπό να αποτελέσει το “ευαγγέλιο” του προέδρου Κυριάκου», όπως αναφέρεται.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Παραπολιτικά»  γράφει: «Μια φορά και έναν καιρό στο γραφείο ενός αρχηγού κόμματος (Μητσοτάκης), ένας δημοσιογράφος και μια διαφημιστική εταιρεία, η V+O, είχαν αποφασίσει να γίνουν και εκδότες. κάπως έτσι είχε προκύψει η επιτυχημένη (ανέστειλε προσφάτως την κυκλοφορία της) εφημερίδα “Φιλελεύθερος”. Στόχος να δημιουργηθεί ένα Μέσο που θα αποτελεί το “Ευαγγέλιο” του προέδρου Κυριάκου. Παρά το γεγονός ότι ξοδεύτηκαν κάτι εκατομμύρια (προφανώς σε ευρώ), το εγχείρημα δεν κατάφερε να συναντήσει την απήχηση του αναγνωστικού κοινού. Ωστόσο, από την εξέλιξη της εκδοτικής προσπάθειας, εσχάτως πληροφορήθηκα ότι υπήρξε και ένας κερδισμένος: Η διαφημιστική V+O των Βαρβιτσιώτη – Ολύμπιου, που χειρίστηκε διάφορα για λογαριασμό του καλού συναδέλφου Θανάση Μαυρίδη. Να φανταστείτε ότι ακόμα και το ένθετο που επιμελούνταν συγγενικό πρόσωπο του Βαρβιτσιώτη είχε καταφέρει να εξασφαλίσει χορηγία από την Εθνική Τράπεζα. Με δεδομένο ότι έχει αναστείλει την έκδοσή της η εφημερίδα, θέλω να πιστεύω ότι έχει διακοπεί και η χορηγία που σχετιζόταν με το πολιτιστικό ένθετο».

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα ήταν αυτή που είχε χρησιμοποιήσει την έκφραση, ξεσηκώνοντας σάλο «Ο Μητσοτάκης καλείται ως άλλος Μωυσής να βρει λύσεις εκεί που οι άλλοι βρίσκουν αδιέξοδα και να οδηγήσει έτσι έναν τυραννισμένο λαό στη γη της επαγγελίας».

Την ίδια ώρα η ΝΔ προχωρά στη σύσταση Εξεταστικής Προανακριτικής Επιτροπής για το Νίκο Παππά, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να έχει τελεστεί το αδίκημα της “δωροληψίας υπέρ τρίτου” κατά τη διάρκεια του πρώτου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, υιοθετώντας το αφήγημα του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα που είχε αποκλειστεί τελικά από το διαγωνισμό.