«Θύελλα» αντιδράσεων προκάλεσε για μια ακόμη φορά με ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Ειδικότερα, το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Ανάπτυξης έσπευσε να ανακοινώσει πως βάπτισε ένα μικρό αγοράκι στο Ιερό Ναό Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

Ωστόσο, ενόσω η Αττική βρίσκεται στο επίπεδο του «πολύ αυξημένου κινδύνου», οι θρησκευτικές λειτουργίες επιτρέπονται μόνο με την παρουσία κληρικού και βοηθητικού προσωπικού του. Αυτό φαίνεται και από τα όσα το ΦΕΚ με αριθμό φύλλου 843, Τεύχος Β, της 3ης Μαρτίου που έχει ισχύ μέχρι και 15 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωνε στο πλαίσιο των ανακοινώσεων για τα νέα μέτρα πως «αναστέλλεται η τέλεση γάμων, βαπτίσεων, αλλά και μνημοσύνων»..

Από την άλλη, οι επίσημες ιστοσελίδες ενημέρωσης των πολιτών για τα μέτρα εντείνουν την σύσχυση.  Ειδικότερα, στην επίσημη κυβερνητική σελίδα για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού ανά περιφέρεια, αναγράφεται πως «σε τελετές γάμων, βαπτίσεων, κηδείες, μνημόσυνα και τις σχετικές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις, επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα (9) ατόμων».
Ωστόσο ακριβώς παραπάνω σημειώνεται πως η «τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, [διενεργείται] αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων».

Οφείλει να σημειωθεί πάντως πως σε τέτοιες περιπτώσεις ισχύ έχει  ό,τι αναγράφεται σε ΦΕΚ. Και το ΦΕΚ απαγορεύει την παρουσία προσώπων στις τελετές.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Ανάπτυξης μετά τις αντιδράσεις με νέα του ανάρτηση ισχυρίστηκε πως για την τέλεση της βάπτισης είχε δοθεί στους γονείς σχετική άδεια από την Πολιτική Προστασία.

ΣΥΡΙΖΑ: Υπάρχει ένα μέτρο περιορισμού το οποίο να τηρούν στην κυβέρνηση;

«Ο κ. Γεωργιάδης από χθες διαφημίζει ότι συμμετείχε σε βάφτιση, καταστρατηγώντας τα μέτρα και τις απαγορεύσεις που η ίδια η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει.

Αλήθεια κ. Μητσοτάκη, υπάρχει ένα μέτρο περιορισμού το οποίο να τηρούν τα μέλη της κυβέρνησής σας; Ή αυτά ισχύουν – υπό την απειλή προστίμου και ξυλοδαρμού – μόνο για τους απλούς πολίτες;» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.