Την έγκριση της Κομισιόν έλαβε το εμβόλιο της Johnson & Johnson αμέσως μετά το «πράσινο φως» που άναψε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), με την Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν να τονίζει ότι με τις δόσεις του σκευάσματος που έχουν παραγγελθεί μπορούν να εμβολιαστούν έως και 200 εκατομμύρια πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Περισσότερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια έρχονται στην αγορά. Μόλις εγκρίναμε τη χρήση του εμβολίου Johnson & Johnson στην ΕΕ, μετά τη θετική γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων» δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

«Με τον αριθμό των δόσεων που παραγγείλαμε, θα μπορούσαμε να εμβολιάσουμε έως και 200 εκατομμύρια άτομα στην ΕΕ» ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Παράλληλα, η επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου σημείωσε:

«Τέσσερα εμβόλια είναι τώρα διαθέσιμα για πολίτες στην Ευρώπη και όχι μόνο. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την εταιρεία για να διασφαλίσουμε ότι οι παραδόσεις θα είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλές».

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson είναι το τέταρτο που λαμβάνει την έγκριση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής μετά των Pfizer-BioNTech, AstraZeneca-Οξφόρδης και Moderna.

Συνιστάται για χορήγηση σε άτομα άνω των 18 ετών, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Eυρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Το μονοδοσικό εμβόλιο της Janssen-Cilag -ευρωπαϊκής θυγατρικής του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού J&J- δεν απαιτεί πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για τη συντήρησή του.