ΗΕπιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ μείωσε σε δύο μήνες την ποινή που είχε επιβληθεί στον Βαγγέλη Μαρινάκη για τη φραστική επίθεση που εξαπέλυσε στον Τ. Σιδηρόπουλο, μετά το τέλος του αγώνα Ολυμπιακός – Αρης.

Πρωτόδικα ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε τιμωρηθεί με πέντε μήνες απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα και από το δευτεροβάθμιο όργανο η ποινή μετατράπηκε σε δίμηνη απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και στον χώρο των αποδυτηρίων.

Η ποινή για την απαγόρευση εισόδου στα αποδυτήρια «έπεσε» λόγω αμφιβολιών και με πλειοψηφία 2-1.

Αυτό σημαίνει ότι παρέμειναν οι δύο μήνες απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και τα αποδυτήρια, ενώ θα μπορεί κανονικά να παρακολουθεί τους αγώνες από τις εξέδρες του γηπέδου.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Δέχεται τυπικά και κατ’ ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Εξαφανίζει την υπ΄αριθμ. 37/2021 απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της  Super League 1 ΕΛΛΑΔΑ. Διακρατεί και δικάζει την υπόθεση. Κρίνει, κατά πλειοψηφία (Α.Μελισσινού και Χ. Παπακώστα), ότι ο Ευάγγελος Μαρινάκης δεν είναι πειθαρχικά ελεγκτέος για την παράβαση του άρθρου 12 παρ. 5 του ΚΑΠ (υπάρχουν αμφιβολίες). Το Μέλος Ι. Κοσίνα είχε την γνώμη ότι τελέσθηκε η ως άνω παράβαση.

Κατά τα λοιπά , ομόφωνα, γίνεται δεκτό ότι τελέσθηκαν οι λοιπές πράξεις. Επιβάλλει (ομόφωνα) σε βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός χρηματική ποινή τριών  χιλιάδων (3.000) ευρώ για κάθε μία των, πρώτης και δεύτερης, πράξεων και συνολική χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων  πεντακοσίων (4.500) ευρώ (3.000+1.500). Απαγορεύει (ομόφωνα)  στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ευάγγελο Μαρινάκη, την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια για δύο (2) μήνες»