Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στη Νέα Σμύρνη στο περιθώριο της συγκέντρωσης χιλιάδων πολιτών κατά της αστυνομικής βίας. 

Οι συγκρουσεις ξεκίνησαν όταν η πορεία μιας ομάδας διαδηλωτών επιχείρησε να προσεγγίσει το αστυνομικό τμήμα της περιοχής και ενώ το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου παρέμενε ακόμα στην πλατεία.

Ακολούθησε χάος με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών, κρότου λάμψης και ρίψεις νερού από τις αύρες, ενώ από την απέναντι πλευρά εκτοξεύονταν βεγγαλικά, πέτρες και μολότοφ. 

Κατά τη διάρκεια των επεισοδιών, που είχαν και μάχες σώμα με σώμα, ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ τραυματίστηκε με τα πλάνα να τον δείχνουν στη συνέχεια αιμόφυρτο στο έδαφος. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν διατρέχει κίνδυνο. Το περιστατικό, όπως φαίνεται και σε βίντεο ντοκουμέντο (δείτε παρακάτω), συνέβη κατά την έφοδο της μηχοκίνητης ομάδας στο πλήθος με έναν από τους διαδηλωτές να καταφέρνει, χτυπώντας τον, να τον ρίξει από τη μηχανή και στη συνέχεια να του επιτίθενται και άλλοι από τους συγκεντρωμένους. 

Το άγριο κυνηγητό συνεχίστηκε στους γύρω δρόμους και την πλατεία, όπου τελικά ο κόσμος αποχώρησε. Η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με εξοργισμένους κατοίκους να αποδοκιμάζουν από τα μπαλκόνια λέγοντας προς τις αστυνομικές δυνάμεις πως μετέτρεψαν την περιοχή σε «εμπολεμη ζώνη». 

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs1hkkzf2t0s&playlistId=v-c9t0lr5t0ve9-se

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs1hkkzf2t0s&playlistId=v-c9t04zq2u289-se

Η στιγμή του τραυματισμού του αστυνομικού

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs1hkkzf2t0s&playlistId=v-c9t0lr5aottl-se