Στον Αλέξη Τσίπρα επιχειρεί να επιρρίψει την ευθύνη για την διασπορά της πανδημίας του κοροναϊού με δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επικαλούμενος το κάλεσμα που έχει απευθύνει και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νέα Σμύρνη ενάντια στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία.

Ο πρωθυπουργός, αποφεύγοντας να αναφερθεί στα γεγόνοτα των τελευταίων ημερών, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως «υποδαυλίζει τις κοινωνικές εντάσεις». «Η Δημοκρατία, πράγματι, δεν μπαίνει σε καραντίνα. Ούτε, όμως, και οι τεράστιες ευθύνες του κ. Τσίπρα», είπε. 

Αναλυτικά, η δήλωση Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Η επίσημη πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των πολιτών σε διαδηλώσεις εν μέσω έξαρσης της πανδημίας συνιστά πράξη μέγιστης ανευθυνότητας. Υπονομεύει τα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του ιού. Και προσβάλλει τον αγώνα που δίνουν, νύχτα και μέρα, οι υγειονομικοί μας στο ΕΣΥ.

Επιμένει, άραγε, ακόμη και τώρα ο κ. Τσίπρας, να “δέχεται το ρίσκο” για τη δημόσια υγεία; Τον καλώ δημόσια να αναλογιστεί το βάρος των ολέθριων επιλογών του. Ύστερα από ένα χρόνο δοκιμασίας, η κοινωνία βρίσκεται σε οριακό σημείο. Καθήκον μας είναι να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα και όχι να υποδαυλίζουμε κοινωνικές εντάσεις. Η Δημοκρατία, πράγματι, δεν μπαίνει σε καραντίνα. Ούτε, όμως, και οι τεράστιες ευθύνες του κ. Τσίπρα».