Τους εκτός σειράς εμβολιασμούς στο Δήμο Καλλιθέας που αφορούν στους τρεις αντιδημάρχους της Καλλιθέας Λάζαρο Λασκαρίδη, Ευάγγελο Μπαρμπάκο και Αναστάσιο Καλογερόπουλο και τον υποψήφιο δημοτικής παράταξης Νάσο Πρέντζα, καθώς και τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο καταγγέλλει  ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Οι πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Β3 Νότιο Τομέα της Αθήνας, Θεανώ Φωτίου, Γιάννης Μουζάλας, Γιάννης Μπαλάφας, Νικος Παππάς και Ραλλία Χρηστίδου τονίζουν ότι επεκτείνεται και στο νότιο τομέα της Αθήνας το «πλιάτσικο» των  «γαλάζιων», στελεχών στους εμβολιασμούς, όταν εκατομμύρια ευάλωτοι συμπολίτες μας, ηλικιωμένοι, ανάπηροι και με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, παραμένουν αβοήθητοι μπροστά στον ιό.

Οι βουλευτές απαιτούν να αποπεμφθούν τα γαλάζια στελέχη και ερωτούν εάν κλήθηκαν την ημέρα των εμβολιασμών οι παραπάνω φορείς  για να αναπληρώσουν με ωφελούμενους και το προσωπικό τους τα χαμένα ραντεβού.

«Κρούσματα» εκτός σειράς εμβολιασμών από γαλάζιους αυτοδιοικητικούς

«Μετά τον εκτός σειράς εμβολιασμό του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου στη Χάλκη και των γαλάζιων στελεχών στη Θεσσαλονίκη και την Καλλιθέα, σειρά είχε ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, ο οποίος παραδέχθηκε εχθές τον εκτός σειράς εμβολιασμό του την ημέρα της σφοδρής κακοκαιρίας, επικαλούμενος και αυτός την δικαιολογία ότι “θα χαθούν τα εμβόλια”» αναφέρουν από την πλευρά τους ο τομεάρχης Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Κώστας Ζαχαριάδης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

«Όσο η λίστα της ντροπής μεγαλώνει, η συγκεκριμένη ατάκα γίνεται μια καραμέλα στα χείλη των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, στην προσπάθεια που κάνουν οι “δικαιούχοι των γαλάζιων εμβολίων” να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Αυτή είναι η απάντησή τους στους ανθρώπους κάτω των 60 ετών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες λόγω κάποιου υποκείμενου νοσήματος και περιμένουν, όταν κάποια στιγμή ο κυβερνητικός σχεδιασμός δεήσει, να εμβολιαστούν. Σε αυτούς που έχουν κάνει κάποια μεταμόσχευση, που έχουν βαριές καρδιοπάθειες ή πνευμονοπάθειες, στους καρκινοπαθείς, στους νεφροπαθείς, στους διαβητικούς, στους ανοσοκατεσταλμένους, σε όσους έχουν ηπατική ανεπάρκεια.

Τα γαλάζια στελέχη κάνουν εκτός σειράς το εμβόλιο γιατί θεωρούν το κράτος δικό τους λάφυρο. Εδώ και ένα χρόνο γνωρίζαμε όλοι ότι το εμβόλιο κάποια στιγμή θα έρθει. Το επιτελικό κράτος της ΝΔ δεν έκανε απολύτως τίποτα για όλους αυτούς τους πολίτες, οι οποίοι, εκτός από το νόσημά τους, έχουν να αντιμετωπίσουν την άγρια κυβερνητική αναλγησία.

Αυτά δυστυχώς συμβαίνουν στην Ελλάδα επί διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στη χώρα που δεν έχει βρεθεί και αναζητείται επειγόντως εμβόλιο κατά της κοινωνικής αναισθησίας, της αμετροέπειας και της πολιτικής γαϊδουριάς.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός οφείλει να βρει άμεσα τον τρόπο και να βάλει έναν φραγμό στα “γαλάζια παλιόπαιδα, τ’ ατίθασα”, που εμβολιάζονται συστηματικά παραβιάζοντας τη σειρά. Εκτός εάν αυτή είναι η κεντρική – τεθλασμένη γραμμή» υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.